Zoeken

Ma-studenten winnen VR Concept Challenge

Ma-studenten bedenken het winnende concept en mogen aan de slag voor Schiphol.

woensdag 1 juni 2016
De wereld van VR

Op 17 mei vond op het Mediacollege Amsterdam de Virtual Reality Concept Challenge 2016 plaats, georganiseerd in samenwerking met Kennisnet en Schiphol. Vierentwintig studenten (van de opleidingen Media- en Gamedeveloper, Game artist en Audiovisueel) verdeeld over zes teams dompelden zich gedurende een volle dag onder in de wereld van Virtual Reality.

Het hoofdonderdeel van deze dag werd gevormd door een concept challenge voor opdrachtgever Schiphol: hoe kan Schiphol de meest geweldige maar gesloten locaties met VR toch toegankelijk maken voor het grote publiek?

Winnaars VR Concept Challenge 2016 De winnende studenten
Aan de slag voor Schiphol

Schiphol was enorm onder de indruk van het onverwacht hoge niveau van onze studenten, zie de video hieronder. Zes prachtige concepten, waarvan uiteindelijk het concept van de AV-studenten Joey Jansen, Benjamin Kuijper, Dylan van Kesteren en Teun Vink het winnende bleek.

Twee weken later bleek ook tussen de winnende concepten van collega-scholen Cibap en Sint Lucas het concept van Joey, Benjamin, Dylan en Teun het beste. En dus mogen zij voor Schiphol aan de slag met de realisatie, in samenwerking met VR-studio VROWL en Kennisnet. Wordt vervolgd!

VR Concept Challenge 2016
02:00