Zoeken

Bedrijvendag

Hoe bereid je studenten voor op de beroepspraktijk? Je kunt ze op stage laten gaan, maar je kunt daarnaast ook de beroepspraktijk in huis halen. Bij de opleidingen Software developer en Mediavormgever hebben ze hier goede ervaringen mee in de vorm van een bedrijvendag.

Externe opdrachtgeverDerdejaars studenten van de opleidingen Mediavormgever en Software developer vormen samen een bedrijfje en voeren in twee maanden een opdracht uit voor een echte opdrachtgever.

Tijdens de zogeheten bedrijvendag komen de externe opdrachtgevers langs bij circa tien verschillende teams van studenten om hun opdracht uit te leggen. Tevens presenteren de bedrijfjes zichzelf. De opdrachtgevers praten met zoveel mogelijk teams en geven daarna aan met welke ze in zee willen. Aan het eind van de middag besluiten de studentenbedrijfjes op basis van alle opdrachten die ze hebben binnengehaald voor welke opdrachtgevers ze aan het werk willen. De opdrachtgever gaat ook meestal met meerdere teams aan de slag.
ScrummenTussentijds presenteren ze hun vorderingen aan de opdrachtgever en verwerken de feedback in het vervolgproces. Het doel is een werkend product op te leveren, waar de opdrachtgever ook echt wat aan heeft. De methodiek die ze hiervoor gebruiken is scrum, een inmiddels veelgebruikte projectmethode bij het Mediacollege Amsterdam.

Een mooi voorbeeld van een project dat tot stand is gekomen naar aanleiding van de bedrijvendag is schoolcheck.nl, een app voor basisschoolleerlingen op zoek naar een vervolgschool in de regio Amsterdam. Lees er meer over in het artikel 'Studenten maken schoolkeuze-app'.

Deel deze pagina: