Zoeken

CodeUur

Met de snelle technologische vooruitgang is nu al een groot tekort aan programmeurs in Nederland, en dat tekort zal naar verwachting verder stijgen als er niet op korte termijn actie wordt ondernomen. Het is daarom belangrijk dat kinderen op jonge leeftijd enthousiast gemaakt worden voor programmeren. Om die reden geven studenten van de opleiding Mediadeveloper programmeerles op Amsterdamse basisscholen.

Tekort aan programmeurs

Partners Kinderen krijgen programmeerles Code Uur Programmeerles Mediacollege Amsterdam, stichting CodeUur en StartupAmsterdam hebben daarom de handen ineengeslagen. De studenten Mediadeveloper zijn opgeleid voor CodeUur en zijn zeer enthousiast. Ze geven de les op vrijwillige basis en gaan regelmatig ingezet worden op meer basisscholen in Amsterdam.

Hugo Verlaat, programmaleider bij Ma, gelooft in de missie van stichting CodeUur en erkent het belang van het digitaal vaardig maken van jonge kinderen en het enthousiasmeren van kinderen voor techniek. "Een subdoel is natuurlijk dat het ook een prachtige leerervaring is voor onze studenten. Onderdeel van dit innoverende vakgebied is kennisdeling, alleen op die manier helpen we elkaar verder. Het is mooi dat onze studenten hun kennis nu kunnen delen met deze leerlingen."

Programmeren als vaardigheid

De lessen Studenten Mediadeveloper geven les aan kinderen tijdens CodeUur Studenten Mediadeveloper geven les zijn een initiatief van StartupAmsterdam, Stichting CodeUur en Ma. Amsterdam is een broedplaats voor tech startups. Wanneer deze jonge bedrijven klaar zijn om te groeien hebben zij talent nodig voor het uitbreiden van hun teams. Omdat het kweken van de benodigde talentpool begint op scholen, is het belangrijk dat programmeren als vaardigheid in het schoolcurriculum zo vanzelfsprekend is als lezen en schrijven. Hiertoe heeft Stichting CodeUur een gratis programmeerles die zij aanbieden in groep 7 of 8 van basisscholen.

Deel deze pagina: