Zoeken

MediaBites Amsterdam 2017

Op 18 en 19 mei 2017 staat voor de derde keer MediaBites Amsterdam op stapel. Een inspirerend 2-daags festival met aandacht voor talentvolle mediamakers (in spe), innovatie in de media en de stad Amsterdam als middelpunt hiervan. Het doel hiervan is iedereen die iets bedenkt, maakt of doet op het gebied van media en technologie de kans te geven om kennis uit te wisselen. MediaBites is een initiatief van het Mediacollege Amsterdam (Ma) en TV Academy.

We geven jong talent inzicht in hun kansen op de (internationale) arbeidsmarkt en nemen ze mee in de ontwikkelingen van de toekomst. En, het is een van onze ambities om Amsterdam als innovatief middelpunt van de media landelijk en internationaal op de kaart zetten.

MediaBites studentenprojectenIn aanloop naar MediaBites Amsterdam werken studenten van Ma in verschillende projecten aan innovaties die te zien zijn tijdens het festival. Mooi voorbeeld hiervan is X-Lab. Veertien topstudenten van verschillende opleidingen krijgen de vrijheid om in zes weken helemaal los te gaan en samen iets te maken voor MediaBites. Met nog een paar weken te gaan kunnen we alvast een tipje van de sluier oplichten: de studenten werken aan een kado voor burgemeester Eberhard van der Laan. Nieuwsgierig naar de onthulling? Kom dan naar MediaBites Amsterdam!

MediaBites TalentIn deze ruimte wordt bijzonder werk van studenten getoond; van VR-films tot Augmented reality tot Neurosky games. Jonge ambitieuze mediamakers komen aan het woord, net afgestudeerd en nu al succesvol! Er is een pitchpodium voor jong mediatalent waar gevestigde namen en start-ups uit het medialandschap zien wat de mbo-studenten te bieden hebben. Ook zijn de (inter)nationale broedplaatsen voor nieuw mediatalent zoals BBC Academy, BNN Academy, 3Lab en AVRO Dorst aanwezig waar studenten en young professionals hun formats kunnen testen.

MediaBites TechnologyWelke nieuwe technologie verovert de markt en wat voor invloed heeft dat op de media? In deze ruimte draait het om techniek en de invloed van (nieuwe) techniek op de media. Sprekers, demonstraties en workshops geven een beeld van de techniek van de toekomst.

MediaBites InnovationEen blik in de toekomst van de media. Wat betekenen de veranderingen in de maatschappij en innovatieve toepassingen van technologie voor de media? In deze ruimte staat innovatie centraal.

De volgende namen zijn inmiddels bevestigd:
• Joost Lubach
• Nederlandse Film- en Televisie Academie, Visual Effects afdeling
• VR Experience van WestWard VR
• Skullmapping komt zijn bijzondere projecties tonen
• Jip Samhoud, VR Cinema
• Nicolas Mansfield van de Nederlandse Reisopera vertelt over drones in het theater
• Koert van Mensvoort
• Drop Stuff, de Nederlandse première van Fair Grounds
• X-Lab & Motion; studentenprojecten van Mediacollege Amsterdam
• DFFRNT Media

Impressie MediaBites 2016
01:26

Deel deze pagina: