Zoeken

MediaMeesters

Onder de noemer #MediaMeesters betrekt de opleiding Software developer van het Mediacollege Amsterdam de community van developers in Amsterdam bij het onderwijs.

Deze mediabedrijven, stagebedrijven, alumni en andere professionals dragen actief bij aan de inhoud van het onderwijs. Bijvoorbeeld als beoordelaar van portfolio’s, als stagebedrijf, meedenker met het onderwijsaanbod, adviseur, of opdrachtgever voor beroepsopdracht of Proeve van Bekwaamheid.

Zo blijft ons onderwijs aangesloten op de grote vraag naar developers uit het bedrijfsleven en hebben onze studenten de juiste skills om direct na hun studie als professioneel developer aan het werk te gaan.
Doe mee met de KennisHubHoe kunnen we de kennis van studenten van de opleiding Software developer beter laten aansluiten bij behoeften van het bedrijfsleven? In een remote Design Sprint hebben we in samenwerking met Unc Inc – een bedrijf voor digitale producten en innovatie- samen een oplossing bedacht: De KennisHub.
Wat is de KennisHub?De KennisHub is een plek waar studenten, docenten en mensen uit het werkveld kennis over software development met elkaar uitwisselen. Alle kennis is er al op internet maar de kunst is om de goede informatie te vinden en te verzamelen; informatie die door experts op waarde is ingeschat. Door onderdeel te zijn van de KennisHub community kun je je leven lang blijven ontwikkelen en houden het onderwijs en het werkveld elkaar up-to-date. De KennisHub wordt nu voor de opleiding Software developer ontwikkeld, maar kan ook voor andere opleidingen binnen Ma gemaakt worden.

Studenten Kaan Seçen, Vincent Pinas en Jaymar Westerlow hebben tijdens hun stage bij Unc Inc een eerst werkende versie van de KennisHub gemaakt.

In november 2022 start de testfase, waarin een testgroep van studenten, docenten en beroepsbeoefenaars uit het werkveld de eerste testversie van de KennisHub in gebruik nemen en gaan testen.

Meewerken aan testen van de KennisHub in de periode van 21 november 2022 – 10 februari 2023? Meld je dan hier aan via: mediameesters@ma-web.nl.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van MediaMeesters? Abonneer je dan op de nieuwsbrief

Nieuwsbrief september 2022
Nieuwsbrief december 2021
Nieuwsbrief juni 2021
Nieuwsbrief oktober 2020
Nieuwsbrief juni 2020

Highlights magazine

De belangrijkste ontwikkelingen van het schooljaar 2020-2021 zijn vastgelegd in een magazine. Download het hieronder.

Deel deze pagina: