Zoeken

Platform Magic Realism

De wereld verandert razendsnel. Wat tien jaar geleden science fiction was, is nu science fact. Met de komst van Virtual Reality en AI staan we aan de vooravond van de volgende digitale revolutie. Wie voor het eerst in een virtuele wereld stapt, om daar met pijl en boog zijn kasteel te verdedigen, zal niet anders concluderen dan: magic! Om snel in te kunnen spelen op deze door technologie gedreven ontwikkelingen en te kunnen innoveren in het onderwijs biedt Het Nieuwe Kijken een platform voor onderzoek en experimenten: Magic Realism.

Magic RealismMagic Realism verbindt studenten aan bedrijven. Studenten creëren magie door met hun creatieve en unieke inzichten antwoord te geven op reële vraagstukken van bedrijven. Binnen Magic Realism werken studenten en bedrijven interdisciplinair samen en laten daarmee beroepsgrenzen vervagen. Ze leggen virtuele lagen over de werkelijkheid, als spiegel voor henzelf en de maatschappij. In verbinding met de realiteit is binnen Magic Realism virtueel alles mogelijk.

Het Nieuwe KijkenMagic Realism wordt ontwikkeld door Het Nieuwe Kijken, een practoraat van het Mediacollege Amsterdam. Het Nieuwe Kijken richt zich op innovatie in de media-industrie en in het bijzonder op immersive media: media-uitingen waarbij de gebruiker volledig ondergedompeld wordt in de beleving. Denk bijvoorbeeld aan Virtual Reality en Augmented Reality.

Deel deze pagina: