Zoeken

Project Hotel

In het project Hotel werken studenten van Ruimtelijk vormgever, Audiovisueel en Filmacteur samen onder begeleiding van vakdocenten. In het project verfilm je beroemde hotelscènes. Samen met studenten van de andere opleidingen onderzoek je de aankleding op de filmset, genre, speelstijl, cameravoering enz. en maak je daar een eigen versie van. Het doel is een nieuwe, professionele spannende scène maken.

Project Hotel
2:15

Samenwerken

Elke scène heeft zijn eigen set, een hotelkamer. Vierdejaars studenten Ruimtelijk vormgever ontwerpen de set in een bepaalde stijl, tweedejaars bouwen hem op. Zij zorgen ook voor de setdressing tijdens de opnames. Elke set heeft een raam met daarachter een greenscreen. Hiermee kan het uitzicht van de hotelkamer in elke stad en tijd geplaatst worden. Studenten Audiovisueel vormen de crew. De richting creative neemt regie, regie-assistentie, scenario, opnameleiding en productie op zich. De richting camera zorgt voor de camera, het licht en geluid. De compositing-richting ten slotte is verantwoordelijk voor het greenscreen, de montage, special effects, kleurcorrectie en sounddesign. De studenten Filmacteur worden gekoppeld aan een regisseur. Ze bereiden zich voor op hun rol en repeteren samen met de regisseur.

Leren van elkaar

Na elke opname worden de hotelscènes in de lessen bekeken, zodat de volgende groep er van kan leren. Uiteindelijk worden alle scènes feestelijk op een bijzondere locatie gepresenteerd. Studenten worden beoordeeld op organisatie, voorbereiding, inzet, communicatie, aansturen, spelvisie en natuurlijk samenwerking.

Tijdens Project Hotel leer je hoe je samenwerkt met andere opleidingen. Je moet rekening houden met een hele crew. Dat is best lastig maar iedereen was blij met het eindresultaat.

Madelon, student Ruimtelijk vormgever

Meisje met paspop met blauwe omslagdoek

Deel deze pagina: