Zoeken

Ma Media Winkel

In de MA Media Winkel in de Dintelstraat 15 werken studenten van de opleidingen Allround mediamaker en Signspecialist die om uiteenlopende redenen geen externe stage (meer) hebben aan opdrachten voor echte klanten. De tweede- en derdejaars studenten krijgen zo de gelegenheid hun opleiding d.m.v. een interne stage af te ronden.

Erkend stagebedrijf

MA Media Winkel is een officieel Raamsticker fanatasy figuur in blauw erkend stagebedrijf waarin de studenten alles doen wat ze in het bedrijfsleven ook doen. De Signmakers verzorgen bestickering in gebouwen, bedrukken t-shirts, en maken gevelborden. De Mediamakers zijn verantwoordelijk voor visitekaartjes, websites, posters en folders.

De opdrachten zijn een combinatie van interne en externe klussen. In school zelf is altijd wel wat te doen. Zo hebben de studenten prachtige raamstickers geplot, geprint en geplakt op de tweede etage op de Contactweg. Hierop zijn helden uit het mediavakgebied te zien, zoals Apple-oprichter Steve Jobs en Pac-Man bedenker Tohru Iwatani. Ook is het Van der Meij College in Alkmaar van nieuwe belettering en mooie grote bestickering voorzien. Voor een badkamerbedrijf hebben de Mediamakers een lay-out voor een nieuwe brochure gemaakt en zodra de foto’s en teksten klaar zijn zetten ze ook de brochure verder in elkaar.

Kwaliteit leveren

Wanneer een opdracht binnenkomt, bekijken de begeleidende vakdocenten bij welke student(en) deze het beste past. Vaak zijn het meerdere studenten, die samen aan het werk gaan. Dit samenwerken is heel belangrijk, want in teamverband leren ze dat ze van elkaar afhankelijk zijn en samen verantwoordelijk zijn voor het tot een goed einde brengen van de opdracht. Want ook al zijn de studenten nog geen professionals, de opdrachtgever verwacht natuurlijk wel kwaliteit.

De MA Media Winkel heeft subisidie gekregen vanuit de Amsterdamse MBO Agenda. Op de website van de gemeente is een artikel over het project te lezen. Het is ook hieronder te downloaden.

Raamsticker Tohru Iwatani en PacMan Raamsticker 2e etage Contactweg

Deel deze pagina: