Zoeken

XR lab

Extended Reality (XR) is de media van de toekomst. Waar je voorheen nog naar een plat scherm keek, heb je nu de mogelijkheid om echt ín jouw favoriete film of productie te staan. XR lab is een innovatielab waar onderzoek gedaan wordt naar dit soort immersieve mediatechnologieën en -belevingen.


Met technieken als virtual reality en augmented Bij XR lab bouwen ze prototypes en brainstormen ze over concepten reality krijg je de mogelijkheid om alles te ervaren in plaats van aanschouwen. Je bent echt onderdeel van het verhaal. Het is daarom belangrijk up-to-date te blijven bij deze ontwikkelingen. XR lab is een innovatielab waar onderzoek gedaan wordt naar de nieuwste immersieve mediatechnologieën en -belevingen, zoals virtual reality (VR) en augmented reality (AR). 
Interactief & verhalendXR lab bestaat uit een jong en informeel team van mbo-stagiairs en docenten. Collega's werken bij het Mediacollege Amsterdam en tal van mediabedrijven op en om het Mediapark in Hilversum. Ze werken samen met partners als Cinekid, Archeon, AVROTROS en NPO. Ze bouwen prototypes en brainstormen over concepten en zien XR daarom ook als een toevoeging aan bestaande media. Het kan een overlap vormen tussen de interactieve gamewereld en de verhalende filmwereld. Bijvoorbeeld in veel TV-programma’s wordt AR al gebruikt om de set te creëren.
XR lab is een leerbedrijf!Ben jij een Software developer, Mediavormgever, Game artist of AV’er? Als student van het Mediacollege Amsterdam kun je stage lopen bij XR lab. Elke dag heb je de mogelijkheid om iets nieuws te proberen. Je zoekt met je collega's de beste manier om de onderzoeksvraag te benaderen door middel van het bouwen van prototypes. En je leert hoe het is om zelfstandig in een bedrijf te werken, te onderzoeken en bij te dragen aan innoverende prototypes.
Nieuwsgierig?Website: www.xr-lab.nl
Instagram: @xr_lab_official
Contact: info@xr-lab.nl

“Het leukste aan stage lopen bij XR lab zijn de uitdagende projecten”

“Work hard, game hard”

“Jij bént het bedrijf”

“Super dat het mogelijk is om zoveel uit te proberen”

Deel deze pagina: