Zoeken

Stage

Wat mbo-studenten tijdens hun opleiding hebben geleerd, passen ze toe in de praktijk tijdens hun stage, ook wel beroepspraktijkvorming (bpv) genoemd. De bpv is een belangrijk onderdeel van de beroepsopleiding. Doordat stagiairs werken in een echte omgeving met ervaren collega’s, leren ze werken op professioneel niveau. De ontwikkeling van hun competenties gaat dus gewoon door. Binnen het stagebedrijf worden ze begeleid door de praktijkopleider en vanuit school door hun stagebegeleider. De bpv moet met een voldoende afgesloten worden om een diploma te behalen.

Ma matcht student en stageplek

Ma onderscheidt Meisje met rode trui en witte koptelefoon werkt op computer zich van de meeste andere mbo's in het matchen van student en bedrijf. Alle studenten krijgen een individuele intake om hun kennis en vaardigheden te peilen, maar ook om te kijken welke ambitie en talenten ze hebben en hoe het zit met hun beroepshouding. Vervolgens krijgen ze een advies welke stageplek het beste bij hen past. Hierbij wordt ook gekeken naar de reisafstanden en of de student past bij de sfeer/cultuur van het bedrijf. Dit maatwerk wordt erg gewaardeerd door de meeste stagebedrijven, omdat zo de verwachtingen van student en bedrijf goed op elkaar aansluiten.

Stage lopen, hoe werkt dat?
2:15

Bpv-bureau

Ma zorgt ervoor dat er voldoende stageplekken voor studenten zijn. Dit doen we door het aantal studenten af te stemmen op de mogelijkheden die het bedrijfsleven heeft om stages en later werk te bieden. Daarnaast heeft Ma een bureau dat de bpv regelt: het bpv-bureau. Medewerkers van het bureau zorgen ervoor dat praktijkovereenkomsten worden afgesloten, dat stageaanvragen vanuit de branche in behandeling worden genomen en dat studenten, docenten en bedrijven worden geïnformeerd over alle eisen waaraan moet worden voldaan. Kortom: alle praktische en algemene zaken omtrent bpv.

Mocht je vragen hebben, of iemand van het team persoonlijk willen spreken, dan kun je ons altijd mailen en tijdens werktijden (9.00 - 17.00 uur) bellen. Ook zijn wij enthousiast als organisaties of bedrijven met ons willen praten over het aanbieden van stageplaatsen of over het ontwikkelen van een specifieke bpv-plek.

Alle Ma-studenten worden vóór het begin van hun stage gekoppeld aan een Ma-stagedocent, en kunnen voor vragen en advies altijd bij hen terecht. Mocht je toch nog vragen hebben waar je niet uitkomt, dan staan we ook voor jou klaar.

Bpv-bureau contactpersoon
Astrid Dudink
Contactweg 36
1014 AN Amsterdam
020-850 95 64
bpvbureau@ma-web.nl