Zoeken

Hoe veroveren studenten hun droomstage?

Studenten pitchen hun portfolio voor bedrijven uit de game-industrie

maandag 27 november 2017

Op 23 november vonden de jaarlijkse portfoliopitches plaats waarmee derdejaars studenten van de opleidingen Game artist en Gamedeveloper zich voorbereiden op hun stage.

Studenten presenteren zichzelf aan game- of web-bedrijven en krijgen na afloop commentaar op hun werk en presentatie. Met deze feedback kunnen ze vervolgens hun werk en/of hun presentatie verbeteren, zodat ze later in het studiejaar de stageplek van hun dromen bemachtigen. De portfoliopitches zijn illustratief voor de manier waarop het Mediacollege Amsterdam haar studenten voorbereidt op een eerste baan in de media.

Zo waren er diverse pitches die werden beoordeeld door Guerilla Games. Het commentaar was scherp, maar opbouwend. Studenten kregen het advies meer tussenshots te tonen, zodat het proces goed te volgen is. Daarnaast heel gedetailleerd commentaar om straks echt het verschil te kunnen maken.

Volgens Felix van den Bergh, 12 jaar geleden nog student bij Ma en nu Senior FX, is het werk van de studenten op een hoog niveau. Met het commentaar dat ze kregen zijn ze weer een stap dichterbij die felbegeerde stage. Maar liefst 30 beoordelaars uit het bedrijfsleven werkten mee aan de portfoliopitches.