Zoeken

Kennisdeelbijeenkomst over sociale duurzaamheid 21 juni

Laat je inspireren en kom meer te weten over hoe wij sociale duurzaamheid vorm geven.

woensdag 8 juni 2022

Op dinsdag 21 juni a.s. organiseert het Mediacollege Amsterdam een kennisdeelbijeenkomst over sociale duurzaamheid. We doen dit in samenwerking met de coöperatie Leren voor Morgen.

Bij de term duurzaamheid denk je al snel aan natuur, milieu en klimaat, maar binnen Ma zien we ook veel mooie voorbeelden van sociale duurzaamheid in de praktijk. Zo wonnen we zelfs al eens de publieksprijs van de SustainaBul mbo voor onze Mental Health Alert Week, een week waarin we de mentale gezondheid van studenten bespreekbaar maken.

Tijdens de bijeenkomst op 21 juni kan iedereen met interesse in sociale duurzaamheid een kijkje nemen in onze spreekwoordelijke keuken en gaan we onder leiding van Aruna Hoofs in gesprek aan de talkshowtafel. Met onderwerpen als: wat is sociale duurzaamheid precies, en hoe verhoudt het zich tot andere duurzaamheidsthema’s? Ook is er een inspiratieworkshop Inclusief Taalgebruik gegeven door onze student-frontrunners en alles is ook via een livestream te volgen.

Datum en locatie
De bijeenkomst is van 13.00 tot 17.00 uur met aansluitend een borrel. We starten op de Contactweg 36 en verplaatsen ons rond 14.00 uur richting Broedplaats Contact, vlakbij onze school.

Aanmelden
Het belooft een mooie bijeenkomst te worden, dus als het onderwerp je interesseert ben je van harte uitgenodigd om erbij aanwezig te zijn! Meld je aan via deze link.

Programma:

12.30 – Inloop (lunch mogelijk)

13.00 – Welkomstwoord en duiden ‘sociale duurzaamheid’

13.30 – Rondleiding langs diverse sociale initiatieven binnen Ma

14.00 – Wandelen naar Broedplaats Contact

14.30 – Talkshow met diverse gasten – Live Stream:

Milco Aarts, Founder/CEO van Soupalicious, één van de meest bijzondere projecten in Nederland op het gebied van (sociale) duurzaamheid.
Esther Wokke, docent omgangskunde en inspiratie trainer.
Maarten Willms, onderwijskundige met als specialisme toekomstbestendig onderwijs.
Ruben van Zaanen, jongerenwerker bij Combiwel.
Gauthier Mulala, co-founder van Karibu gericht op talentontwikkeling.
Tessa Koenderink-Kramer, Projectmanager bij Leren voor Morgen en duurzaamheidscoach bij Mediacollege Amsterdam.

De presentatie is in handen van Aruna Hoofs, zowel werkzaam in de media als in het onderwijs en Founder van Kansengelijkheid in het Onderwijs.

15.30 – Workshop door student(en) over het belang van Inclusief Taalgebruik

16.00 – Open gesprek/ vragen uit publiek

16.30 – Borrel