Zoeken

Keuzedeel Business 2016/2017

Studenten van verschillende opleidingen leren de ondernemer in zichzelf naar boven te halen.

maandag 19 december 2016
Over de grenzen van het vak kijken

Elke maandagavond komen 15 studenten van verschillende opleidingen van het Mediacollege Amsterdam bij elkaar om de ondernemer in zichzelf naar boven te halen. De studenten zijn afkomstig van opleidingen die opleiden tot een beroep waarmee je in het verleden prima terecht kon in een bedrijf in een specifieke branche. Maar tegenwoordig moeten studenten over de grenzen van hun vak kunnen kijken; er wordt van hen verwacht dat zij kunnen samenwerken met mensen uit andere disciplines en ook dat zij breder inzetbaar zijn. Daarnaast start een groot aantal studenten na hun opleiding een eigen bedrijf.

Keuzedeel Business 2016/2017
01:41

Ondernemendheid

Het Mediacollege Amsterdam wil hen graag helpen de benodigde ondernemendheid te ontwikkelen. Studenten kunnen net als vorig jaar het keuzedeel ondernemerschap volgen. Het is nog een pilot: in de toekomst krijgen studenten wellicht meer mogelijkheden om verschillende onderdelen in hun opleiding te kiezen.

Impact Hub

In samenwerking met de Impact Hub (een broedplaats voor jonge ondernemers) is een programma opgesteld waarin deze 15 studenten in 10 avonden masterclasses volgen over ondernemerschap. Ze leren hoe ze een ondernemingsplan volgens het Business Canvas Model opstellen, en worden ze gecoacht in netwerken en pitchen. Op 30 januari 2017 is de finale en gaan de 15 studenten hun ideeën pitchen voor een jury van een succesvol ondernemer, een afdelingsdirecteur van Ma en een jonge ondernemer van de Impact Hub.