Zoeken

Ma Request actieweek levert 7.271,- op

De actieweek Ma Request, om geld op te halen voor Serious Request, heeft maar liefst € 7.271,- opgeleverd!

donderdag 22 december 2016

De week van 19 t/m 22 december 2016 stond volledig in het teken van Ma Request. Dit was alweer de tweede editie van de radioshow die live te zien en te horen was vanuit het Mediacollege Amsterdam.

Wat is Ma Request?Ma Request is een eigen variant op Serious Request. Net als de radiomannen van 3FM maken de tweedejaars studenten van Mediaredactiemedewerker vier dagen lang radio vanuit ons eigen ‘Glazen Huis’. Ook de studenten van Podium- en evenemententechnicus werken mee; zij zijn verantwoordelijk voor de opbouw en het vlekkeloze technische verloop van de uitzendingen. Met verschillende gekke acties, donaties en nummerverzoekjes draagt ook het Mediacollege Amsterdam zo een steentje bij aan het goede doel.

LongontstekingJaarlijks sterven er ruim 900.000 kinderen aan een longontsteking, terwijl dit makkelijk te voorkomen is. Met vaccinatiekampen en voorlichtingen zijn deze kinderen eenvoudig te redden. Serious Request brengt deze stille ramp onder de aandacht.

Aftermovie Ma Request 2016
02:30

VoorbereidingenDe studenten waren erg enthousiast toen het project in november bekend werd gemaakt. In verschillende teams gingen ze aan de slag met de voorbereidingen. De studenten presenteren het grootste deel van de uitzending namelijk zelf. Daar komt natuurlijk een hoop bij kijken. Zo schrijven ze alle nieuwsartikelen, leren ze hoe je een radiojingle maakt en perfectioneren ze hun presentatievaardigheden. Ook worden de draaiboeken zelf gemaakt en moeten de student zelf de gasten regelen. 

Eindbedrag
Vorig jaar is het project Ma Request van start gegaan. Er werd een totaalbedrag van €6.037,18 opgehaald. Dit jaar wilden de studenten natuurlijk graag het bedrag van vorig jaar overtreffen. En dat is gelukt! Alle acties leverden €2.271,89 op. Het College van Bestuur van Ma was zo blij verrast met dit resultaat dat er maar liefst €5.000,- aan is toegevoegd. In totaal dus €7.271,89, een fantastisch resultaat!

Doneren kan nog steeds! Ma Request – kom in actie.

Meer informatie: marequest.nl en kominactie.3fm.nl