Zoeken

Ma-team wint 2e prijs in Amsterdams mbo-studentendebat

Het Ma-debatteam is vorige week 2e geworden tijdens het Amsterdams mbo-studentendebat.

maandag 29 maart 2021

Livestream vanuit PETOns debatteam is afgelopen week tweede geworden in het Amsterdams mbo-studentendebat 2021 tussen alle mbo's van Amsterdam! Het team bestaat uit Alwin van Beeten, Wesley Joosten, Davy van Daalen en Ryan Wijnhout, allemaal eerstejaars van de opleiding Podium- en evenemententechnicus (PET) niveau 2.

Het debat is georganiseerd door de Debatunie vanuit/bij de opleiding PET, en is alweer het derde event dat we samen organiseren. Het werd live gestreamd vanuit Ma, waarbij ook de techniek door PET werd verzorgd.
Vaccineren, straattaal en stagediscriminatieTien debatteams van acht Amsterdamse mbo's deden aan het debat mee. Voor het debat begon was er een interessante Q&A met Tweede Kamerleden Lisa Westerveld (GroenLinks) en Bart Smals (VVD). Daarna deelde Farid Azarkan van Denk NL drie debattips met de studenten in een videoboodschap vanuit de Tweede Kamer. De studenten gingen vervolgens in debat over het vaccinatiebewijs, straattaal en stagediscriminatie.

Het Ma-team wist, na het volgen van workshops ter voorbereiding, de tweede prijs in de wacht te slepen. 🏆We zijn trots op onze studenten!💪🏼

Het debat werd mogelijk gemaakt door de MBO Agenda van de Gemeente Amsterdam.