Zoeken

Mamedia maakt film in Ethiopië

Mamedia is naar Ethiopië geweest om een film in opdracht te maken.

donderdag 5 juli 2018

Mamedia is het interne leerbedrijf van het Mediacollege Amsterdam gerund door een jong team van video- en tv-makers.

Mamedia krijgt geregeld aanvragen van organisaties binnen voor interessante filmopdrachten. Een van deze organisaties is ICDI, wat staat voor International Child Development Initiatives. Zij zochten een partij die een film kon maken over het psychosociale welzijn van kinderen van 5 jaar in Ethiopië. Met deze film wilde de organisatie ouders en leerkrachten bereiken, de mensen die een verschil kunnen maken in het leven van kinderen.

Voor Mamedia was dit een interessant project, omdat het over onderwijs gaat, en omdat ze de kans kregen een bijzondere ervaring op te doen. Na overleg werd Marlijn van Rossum, derdejaars student aan de opleiding Audiovisueel, als gemotiveerde student geselecteerd. Voor een AV-student die van reizen houdt een zeer bijzonder project! Samen met Mamedia-coördinator Liesbeth Zuidema bereidde Marlijn de reis en film voor. Haar persoonlijke ervaringen heeft ze verwerkt in een aftermovie:

Aftermovie stagiaire Marlijn / Mamedia Ethiopië
01:51

De film is gelanceerd op 3 juli en wordt ingezet in Ethiopië om leerkrachten en onderwijsinstellingen te inspireren en voorlichting te geven over het belang van sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen. Bekijk de film hieronder.

Ethiopië een film in opdracht van ICDI
06:08