Zoeken

PINKoriginals: Studenten Ma maken visueel statement

Studenten Ruimtelijk vormgever ontwerpen een object dat een visueel statement maakt over genderdiversiteit.

dinsdag 7 maart 2017

Het Mediacollege Amsterdam heeft al bijna 100 jaar zijn roots in Amsterdam. Om de binding met de stad te bevestigen en versterken zoekt Ma steeds meer aansluiting bij de speerpunten van de gemeente. Zo wil Ma bijdragen aan de stad en tegelijk zich als creatieve partner laten zien bij instanties en organisaties.
PINKoriginals/IHLIAEen van deze organisaties is IHLIA, een archief binnen de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) op het gebied van gendervraagstukken. IHLIA heeft de grootste LHBT-collectie in Nederland en Europa. LHBT staat voor Lesbisch, Homo, Biseksueel en Transgender. Door onderhoud van de collectie zorgt IHLIA ervoor dat dit deel van het culturele erfgoed bewaard blijft én ook door toekomstige generaties gelezen, gezien en gehoord kan worden. PINKoriginals is een onderdeel van IHLIA en is een wisselende groep jonge, enthousiaste creatieven. Zij runnen een expositieruimte en een (film)zaaltje, voor eigen werk en werk van anderen.

Visueel statementPINKoriginals heeft derdejaars studenten Ruimtelijk vormgever van het Mediacollege Amsterdam gevraagd om een permanente installatie, een object, te ontwerpen dat jongeren aanspreekt en een visueel statement maakt over seksuele- of genderdiversiteit. In de installatie moet beeldend werk, zoals foto’s, filmpjes, gedichten, tekeningen en objecten, gepresenteerd worden.
Pittige vraagEen pittige vraag, waar met veel inzet aan gewerkt is. De studenten werkten in groepjes toe naar een presentatie van de objecten. Deze worden momenteel op het IHLIA-plein in de OBA getoond, en de bedoeling is dat één van de ontwerpen gerealiseerd gaat worden. De boodschap die studenten willen overdragen is dat gender of seksualiteit er niet toe doet in het beoordelen van een persoon.
Stem mee!De maquettes van de ontwerpen zijn tot half april te zien op de 6e verdieping in de vitrines bij het IHLIA-plein. We nodigen je van harte uit om op het meest aansprekende ontwerp te stemmen. Dat kan tot 15 april 2017 via originals@ihlia.nl.