Zoeken

Practorale rede 22/2

Op donderdag 22 februari zal dr. Paulo Moekotte, practor van het Practoraat Mediawijsheid, zijn practorale rede uitspreken.

dinsdag 13 februari 2018

Het Practoraat Mediawijsheid is een samenwerking tussen Mediacollege Amsterdam, het ROC van Amsterdam College West en het Hout -en Meubileringscollege. De drie mbo-instellingen in Amsterdam hebben zich - met steun van de Amsterdamse MBO Agenda- verenigd om mediawijsheid in het beroepsonderwijs een duurzame plek te geven.
PractorEen practoraat is een expertisecentrum, geleid door een practor. Bij het Practoraat Mediawijsheid is dit dr. Paulo Moekotte. Hij weet wat er speelt in het vakgebied, is thuis in onderzoek(-smethoden) en verbindt de werelden van onderzoek, onderwijs en beroepspraktijk.
Practorale redeOp donderdag 22 februari 2018 zal Paulo Moekotte zijn practorale rede uitspreken. Hiermee draagt hij de hoofdpunten van zijn practoraat uit en maakt hij duidelijk wat zijn opvattingen/plannen zijn. Wil je erbij zijn? Meld je dan aan.

15:30 uur | Inloop
16:00 uur | Practorale rede
17:30 uur | Borrel

Locatie: Dintelzaal van Mediacollege Amsterdam, Contactweg 36 te Amsterdam.
Doelen Practoraat MediawijsheidHet mbo heeft als taak zijn studenten voor te bereiden op de eisen van de samenleving en de arbeidsmarkt. Van jongeren wordt vaak gedacht dat ze mediawijs zijn, omdat ze zijn opgegroeid in een mediale samenleving. Helaas is dit meestal niet het geval. Scholen spelen een belangrijke rol bij het rechtzetten van dit misverstand en het inlopen van de achterstand waar veel jongeren mee te maken hebben. Als Practoraat Mediawijsheid zien we daarom graag dat mediawijsheid geïntegreerd wordt in het curriculum van het mbo. Door de samenwerking tussen verschillende instellingen krijgen we zicht op de positie van mediawijsheid binnen het beroepsonderwijs. De Amsterdamse MBO-agenda maakt het voor ons mogelijk samen te leren, te ontwikkelen en praktijkkennis en ‑ervaring met betrekking tot mediawijsheid (ruimer) te delen.