Zoeken

Stagemarkt Backstage-opleidingen een succes

Tijdens de stagemarkt maken studenten en bedrijven kennis met elkaar.

donderdag 17 november 2016

StagemarktOp 16/11/16 hebben de opleidingen Podium- en evenemententechnicus en Geluidstechnicus (de zogeheten 'Backstage'-opleidingen) van het Mediacollege Amsterdam hun eerste stagemarkt gehouden. Doel van de stagemarkt is studenten en bedrijven met elkaar kennis te laten maken. De stagemarkt was de afsluiting van een eerste inspiratiedag die door het Backstage-team is georganiseerd.

Positieve reactiesDe studenten kregen een lezing van Annechien Koerselman die de innige band tussen maker en techniek uit de doeken deed en daarbij aangaf dat techniek vaak een cruciale rol speelt. Vervolgens was het de beurt aan de muzikale broers Wouter en Dolf Planteijdt. In een Collegetour-achtige setting beantwoordden zij vragen uit de zaal. Vervolgens kregen bedrijven de mogelijkheid zich te presenteren aan de studenten en met hen in gesprek te gaan.

De aankondiging van de stagemarkt bereikte de bedrijven pas laat. Hoewel de respons zeker positief was, leidde de korte voorbereidingstijd ertoe dat veel bedrijven het niet voor elkaar kregen aanwezig te zijn op de markt. Volgend jaar zal de markt eerder worden aangekondigd. De reacties van zowel de deelnemende bedrijven als de studenten (zo’n 100 hebben de markt bezocht) waren echter zonder uitzondering positief.

AanmeldenDe volgende stagemarkt zal in 2017 weer georganiseerd worden in november. Mocht u nu al belangstelling hebben om uw bedrijf aan de examenstudenten voor te stellen, of om stagiairs te werven of zelfs verder in de toekomst te kijken, meld u dan aan via een mail naar Jeroen Kiewiet: j.kiewiet@maweb.nl