Zoeken

Studenten Mediacollege in nieuwe campagne SIRE

Yara en Zaid zijn 17 en hebben je wat te zeggen!

woensdag 1 november 2017

Het kan je haast niet ontgaan zijn, SIRE bestaat 50 jaar en viert dat met de campagne 'Ik ben 17 en ik heb je wat te zeggen’. Op maandag 30 oktober werd de campagne in het Tropenmuseum gelanceerd in het bijzijn van koning Willem-Alexander. Tweedejaars student Mediavormgever Yara Buttner en eerstejaars student Mediamanager Zaid El Ouardani waren erbij: zij figureren in de campagne en vertellen je hoe zij de toekomst zien.

Yara heeft wat te zeggen over pesten
00:39

Zaid heeft wat te zeggen over respect
00:32

Waarom deze campagne?

‘Ik ben 17 en ik heb je wat te zeggen’ toont in verschillende filmpjes de hoopvolle kijk van 17-jarigen op de toekomst van ons land. Hoewel een meerderheid van de Nederlanders (64%) die toekomst wat somber inziet, zijn jongeren over het algemeen een stuk positiever gestemd. Hun verfrissende kijk op een drietal onderwerpen -economie, duurzaamheid en inclusiviteit- staat centraal in de campagne. SIRE hoopt dat mensen een positief gevoel overhouden na het zien van de campagne en misschien zelf ook hoopvoller naar de toekomst gaan kijken. 

SIRE

Stichting Ideële Reclame is een onafhankelijke stichting, opgericht in 1967, die met campagnes aandacht vraagt voor belangrijke maatschappelijke onderwerpen die aandacht nodig hebben en bespreekbaar gemaakt moeten worden.