Zoeken

Vmbo-leerling Ma leidt ceremonie Nationale Kinderherdenking

De 14-jarige Mookie Saluna was ceremoniemeester bij een bijzondere gebeurtenis.

maandag 8 mei 2017

CeremoniemeesterParallel aan de Nationale Dodenherdenking op 4 mei werd op hetzelfde moment in Madurodam voor de tweede keer de Nationale Kinderherdenking gehouden. Met deze herdenking wil Madurodam de dodenherdenking begrijpelijker maken voor kinderen.

De 14-jarige Mookie Saluna, leerling op het vmbo van het Mediacollege Amsterdam, was ceremoniemeester bij deze bijzondere gebeurtenis.

Mookie zorgde ervoor dat iedereen op tijd op het podium stond en vertelde ook het verhaal van verzetsheld George Maduro, de naamgever van Madurodam. Herdenken vindt Mookie belangrijk, “want je kan niet zomaar mensen vergeten, weet je.”
Nationale KinderherdenkingDe speciale herdenking is vergelijkbaar met de Nationale Herdenking op de Dam. Er was een programma met zang, toneel en een toespraak van de 12-jarige Hani uit Syrië. Om 20.00 uur werd er ook in Madurodam twee minuten stilte gehouden.

Kinderen legden samen met Kinderburgemeester van Madurodam Iris de Ruyter de Wildt (15 jaar) en locoburgemeester Boudewijn Revis bloemen bij het monument van George Maduro. Tot slot werd er langs de kleine uitvoering van de Dam gewandeld, waar de hele dodenherdenking in miniatuur is nagebouwd.

Bron: www.omroepwest.nl