Zoeken

Docent lichttechniek

1,0 fte

Reageren tot 21 september


Het Mediacollege Amsterdam (Ma) is op zoek naar een enthousiaste en inspirerende docent die graag lesgeeft in het vak podium & evenemententechniek (PET) aan onze mbo-studenten voor 1,0 fte.

Past deze baan bij jou?

Naast het lesgeven ten behoeve van de praktijklessen voor de opleiding Podium- en evenemententechnicus werk je als inspirerende docent aan de innovatie van het onderwijs en maak je deel uit van een dynamisch team van enthousiaste bevlogen docenten. Zij bepalen gezamenlijk het gezicht van de opleiding.

Resultaatgebieden

Je geeft les aan onze mbo-studenten van de opleiding Podium- en evenemententechnicus niveau 4. Je verzorgt het volledige onderwijsleerproces, waarbij je zowel individuele als groepen studenten actief, positief en stimulerend begeleidt en coacht. Naast het gebruik van de methode ontwikkel je ook zelf lesmateriaal. De inhoud van dit materiaal sluit aan bij de beroepscontext. Dat ontwikkelen van lesmateriaal doe je natuurlijk niet alleen. Samen met je collega’s vorm je het team PET en zorg je voor het leukste, avontuurlijkste en beste onderwijs dat past bij de studenten en de branche.

Van de docent wordt gevraagd les te geven aan studenten die erg op de praktische invulling van het vak zijn gericht. Daarbij dient de theoretische onderbouwing om de studenten de juiste grondslag te geven. Mogelijk geef je ook lessen in verwante vakken. Je begeleidt groepen studenten, beoordeelt werkstukken, verslagen, praktijktoetsen en je maakt/neemt toetsen af.

In elk geval breng je aantoonbare kennis en ervaring mee opgedaan binnen de theater- en evenementenbranche. Tevens ben je op de hoogte van de laatste technische ontwikkelingen en neem je de volgende ervaringen (als pré) mee:

• Kennis en ervaring met lichtregeltafels van o.a. Chamsys, ETC, High End Systems, MA en Avolites
• Kennis en ervaring met ArtNet, MIDI, netwerken en showcontrol
• Ervaring met mediaservers is een pré.
• Kennis en ervaring met AutoCad, VectorWorks, Wysiwyg, Capture of gelijkwaardige software
• Kennis en ervaring op het gebied van de nieuwe technologie met LED verlichting en het aansturen daarvan

Je bent enthousiast en hebt een gezonde dosis humor en bent bij voorkeur woonachtig in Amsterdam of omstreken.

Zelfportret

Als tweedegraads bevoegd docent ben je interpersoonlijk, pedagogisch, communicatief, vakinhoudelijk en organisatorisch competent en kun je zowel zelfstandig als in teamverband werken. Ook ben je in staat om de lessen ordelijk te laten verlopen. Je inspireert de studenten, bent gericht op kwaliteit, resultaten en innovatie. Verder hecht je belang aan zelfontwikkeling.

Verder ben je in staat de volgende taken uit te voeren:
• Verantwoordelijk voor het technisch vertalen, installeren, bedienen en demonteren van lichtsets voor de lessen en andere voorkomende werkzaamheden
• Zelfstandig oplossen van storingen
• Voorstellen doen voor en signaleren van problemen inzake de technische inventaris van de opleiding
• Het realiseren van en meewerken aan opbouw, beheer en functioneren en uitvoering van de techniek ten behoeve van bestaande en nieuwe projecten alsmede voor projectgerichte externe activiteiten
• Daarnaast inzetbaar als allround technicus en inspirator

Beschik je niet over een lesbevoegdheid of pedagogisch-didactisch getuigschrift (PDG), maar heb je wel een hbo-diploma? Dan biedt het Mediacollege Amsterdam je de ruimte om binnen twee jaar het PDG te behalen. Dit getuigschrift geeft je de bevoegdheid om les te mogen geven op een mbo-school. Het Mediacollege Amsterdam financiert deze opleiding, d.w.z. de tijd en studiekosten.

Ons aanbod

Het werkklimaat is informeel, professioneel en innoverend. Het betreft een parttime dienstverband voor 1,0 fte ingaande per zo spoedig mogelijk tot en met 31 juli 2020, met uitzicht op verlenging bij goed functioneren. Het bruto maandsalaris ligt tussen minimaal € 2.820,- en maximaal € 4.218,- (schaal LB, afhankelijk van bevoegdheid en ervaring) bij een volledige betrekkingsomvang van 100%. Ma kent een pensioenvoorziening bij het ABP, een eindejaarsuitkering, een goede vakantieregeling en een bijdrage in de ziektekosten. De overige arbeidsvoorwaarden zijn conform cao/mbo*.

Wil je solliciteren?

Door te klikken op deze link beland je op de webpagina waar je via de knop ‘Solliciteren’ een kort sollicitatieformulier invult en je cv en sollicitatiebrief uploadt. De sluitingsdatum van deze vacature is 20 september 2019. Daarna zal Anton Tempelaar, personeelsfunctionaris, contact opnemen. 
Heb je vragen over deze vacature? Mail deze dan naar Richard van Starkenburg, opleidingsmanager a.i., via r.vanstarkenburg@ma-web.nl. Geen sollicitaties naar dit adres mailen a.u.b.

* De arbeidsvoorwaarden zijn als pdf te downloaden via www.mboraad.nl onder publicaties.