Zoeken

Docent Software engineering

0,6-1,0 fte

Reageren tot 06 juni

De werkdag van Peter:
"Ik start de dag met een kop koffie en praat bij met collega’s. Vervolgens loop ik naar het lokaal waar mijn les voor een groep eerstejaars studenten begint. Terwijl ik het lokaal inricht, druppelen de eerste studenten binnen en maak ik een praatje met ze. Ik start de les en samen met de studenten blik ik terug op de vorige les. Daarna start ik ‘IntelliJ’ op en bespreek het gebruik van methods in Java.

De volgende lesuren zijn projecturen. Tweedejaars studenten hebben enkele weken de tijd om een goedwerkend eindproduct op te leveren. Ik begeleid de groepjes tijdens dit proces. Na de lunch heb ik kort overleg met de studieloopbegeleider van een student om zijn situatie te bespreken, omdat zijn studieresultaten wat achterblijven. Dan is het tijd om de lessen voor de dag erop voor te bereiden. Omdat verschillende studenten vorige week tegen hetzelfde probleem in hun code aanliepen, wil ik hier extra aandacht aan besteden.

Op de valreep klopt er nog een vierdejaars student bij me aan en vraagt of ik nog even tijd heb om naar zijn planning te kijken. Hij heeft hulp nodig bij het structureren van zijn werk. Dit vind ik geen probleem en ik help hem met zijn planning."

Spreekt deze werkdag je aan?  

Het Mediacollege Amsterdam (Ma) zoekt ervaren software engineers uit het bedrijfsleven. Professionals die onze studenten op willen leiden tot de techneuten van morgen en zich verder willen ontwikkelen door kennis te delen.  

Past deze baan bij jou?

Het lijkt wellicht een hele stap, maar veel collega’s in ons team zijn je voor gegaan. Indien je toch nog twijfelt: kom een kop koffie drinken, een dag meelopen of een proefles geven om te kijken of het docentschap wat voor je is.

Vacature docent Software engineering
1.56"

Wat heb je hiervoor nodig? 

Je hebt fundamentele kennis van een of meerdere programmeertalen voor het ontwikkelen van websites of games, zoals html/css/JavaScript, PHP of Java. Ook ben je bekend met frameworks, bijvoorbeeld Laravel, React of Unity. Verder lijkt het je tof om zelf lesmateriaal te ontwikkelen. Afhankelijk van je voorkeur en ervaring zal het zwaartepunt meer op het geven van lessen of het begeleiden van projecten komen te liggen.

Verder heb je een hbo-diploma en ben je bereid om binnen 2 jaar een pedagogisch-didactisch getuigschrift te behalen. Dit getuigschrift geeft je de bevoegdheid om les te geven op een mbo-school. Het Mediacollege Amsterdam financiert deze opleiding, d.w.z. de tijd en studiekosten.

Wat is Ma? 

Ma is de innovatieve vakschool voor opleidingen in de mediabranche in Noordwest Nederland. Jaarlijks volgen ruim 2900 studenten/leerlingen beroepsopleidingen, verzorgd door ongeveer 200 enthousiaste medewerkers. Het onderwijs wordt gegeven op drie locaties in Amsterdam.

Wat levert het op? 

Het werkklimaat is informeel en professioneel. Het betreft een tijdelijke aanstelling van 0,6 fte – 1,0 fte ingaande z.s.m. tot en met 31/07/2020 met daarna uitzicht op een vervolg bij gebleken goed functioneren. De werkdagen zullen in overleg worden vastgesteld, afhankelijk van de omvang van het dienstverband en de werktijden zijn van 8.30 tot 17.30 uur.

Het bruto maandsalaris is conform cao-mbo en ligt voor een docent LB of LC, afhankelijk van bevoegdheid en ervaring, tussen minimaal € 2.757,- en maximaal € 4.671,- bij een betrekkingsomvang van 100%. Ma kent een pensioenvoorziening bij het ABP, een eindejaarsuitkering, een goede vakantieregeling en een bijdrage in de ziektekosten. De overige arbeidsvoorwaarden zijn conform cao-mbo*.

Wil je solliciteren? 

Door te klikken op deze sollicitatielink beland je op een webpagina waar je via de knop ‘Solliciteren’ een kort sollicitatieformulier invult en je cv en sollicitatiebrief uploadt. Hieronder kun je een video van de vacature bekijken, zodat je een beter beeld van de functie kunt vormen.

De sluitingsdatum van deze vacature is 5 juni 2019. Wil je meer informatie over de functie? Neem dan contact op met Ingrid van de Bovenkamp, opleidingsmanager Mediadeveloper & Gamedeveloper, via i.vandebovenkamp@ma-web.nl of bel naar 020 - 850 8050.

* De arbeidsvoorwaarden zijn als pdf te downloaden via www.mboraad.nl, onder 'publicaties'.