Zoeken

Senior beleidsadviseur onderwijs

0.8-1 fte

Reageren tot 23 januari

Het Mediacollege Amsterdam is op zoek naar een gedreven, enthousiaste en inspirerende senior beleidsadviseur, die zich graag vastbijt in de kwaliteitszorg van ons onderwijs.

In deze veelzijdige functie heb je veel contact met onder anderen opleidingsmanagers, docenten, stafmedewerkers en externe partijen. In dit krachtenveld ben jij degene die de kwaliteit van het onderwijs waarborgt en naar een hoger plan trekt. Je werkt nauw samen met het College van Bestuur en rapporteert direct aan hen. Daarnaast ben je in deze rol lid van zowel de examencommissie als de algemene klachtencommissie.

Werkzaamheden

Binnen onze instelling houd je je bezig met de kwaliteit van het onderwijs in de breedste zin van het woord. Je ontwikkelt onderwijsbeleid en houdt onderwijsresultaten in de gaten. Je analyseert en monitort onderwijsdata en management informatie, stelt regelmatig (controle)rapportages hierover op en houdt prognoses actueel. Daarbij werk je met name op procesniveau nauw samen en wisselt informatie uit met opleidingsmanagers en stafdiensten in het algemeen en de stafdienst onderwijs in het bijzonder. Je signaleert richting het bestuur en voert overleg met, geeft (on)gevraagd advies aan en ondersteunt hen op thema’s als onderwijskwaliteit, -strategie, macrodoelmatigheid en subsidieregelingen. Verder ben je contactpersoon voor (interne) audits en diverse externe relaties zoals de onderwijsinspectie, kwaliteitsnetwerk mbo (CKMBO, kwaliteitsagenda), gemeente Amsterdam, onderzoeksinstellingen en collega-(vak)scholen.

Als lid van de examen- en klachtencommissie ben je betrokken bij alle examenprocessen. Je houdt (mede) toezicht op de uitvoer hiervan en bent verantwoordelijk voor een adequate borging van processen. Daarnaast ben je vervanger van de secretaris van de algemene klachtencommissie en handel je bij afwezigheid van de secretaris klachten af.

Wat breng je mee?

Je hebt een relevante opleiding op hbo+ niveau, richting bijvoorbeeld bedrijfseconomie, onderwijs- of organisatiekunde. Een vereiste is dat je een brede kennis hebt van en aantoonbare werkervaring hebt opgedaan in het mbo. Je kunt uitstekend een vertaalslag maken van abstractieniveau naar het praktische beroepsonderwijs en de hands-on cultuur van Ma.

Je kunt goed rapporteren en prima overweg met digitale hulpmiddelen zoals MS Office, Teams, Qlikview of soortgelijke datasystemen. Daarnaast ben je contactueel vaardig, kun je goed communiceren en gemakkelijk samenwerken. Je bent accuraat en weet de juiste prioriteiten te stellen. Verder ben je analytisch en cijfermatig ingesteld, kun je in structuren denken, hecht je belang aan kwaliteit en het behalen van resultaten.

Ons aanbod

De cultuur binnen onze instelling is informeel, professioneel en innoverend. Wij bieden in eerste instantie een jaarcontract aan voor 0,8 - 1,0 fte, ingaande per z.s.m. Bij goed functioneren en wederzijdse tevredenheid is er uitzicht op vast. Het bruto maandsalaris ligt tussen minimaal € 3.810,- en maximaal € 5.595,- afhankelijk van jouw kennis en ervaring, bij een betrekkingsomvang van 100%. Verder kun je rekenen op een royale vakantieregeling, interessante pensioenvoorziening bij het ABP, eindejaarsuitkering van 8.33% en een bijdrage in de ziektekosten. De overige arbeidsvoorwaarden zijn conform cao-mbo*.

Mediacollege Amsterdam

Het Mediacollege Amsterdam is de vakschool in de mediabranche met hoogwaardige opleidingen op vmbo- en mbo-niveau. Jaarlijks volgen ruim 2900 studenten/ leerlingen beroepsopleidingen verzorgd door ongeveer 295 enthousiaste medewerkers. Het onderwijs wordt gegeven op drie locaties in Amsterdam. De hoofdlocatie is gevestigd aan de Contactweg 36.

Wil je solliciteren?

Door te klikken op deze sollicitatielink beland je op de webpagina waar je via de knop ‘Solliciteren’ een kort sollicitatieformulier invult en je cv en sollicitatiebrief uploadt. De sluitingsdatum van deze vacature is 22 januari 2021. Nadere informatie over de functie kun je inwinnen bij de heer Martin Bouma, bestuursadviseur, via 06 – 4826 5466.

* Zie voor meer informatie www.mboraad.nl