Zoeken

Achter de schermen bij online programma Drugslab

Een kijkje achter de schermen van online programma Drugslab. En wat is het verschil met tv-programma Spuiten & Slikken?

woensdag 12 juli 2017

Werken in de AV-sectorStudenten van de opleiding Mediamanager maken tijdens hun opleiding kennis met de manier van werken in de sectoren AV, Web, Events, Game en Print. Ze leren hoe ze binnen deze sectoren ondersteunende en organiserende taken uitvoeren. Zo ook achter de schermen bij tv- en online-producties, hoe gaat dat allemaal in zijn werk?  
DrugslabDaarom haalde het Mediacollege Amsterdam de makers van het online programma Drugslab in huis. Drugslab is een educatief YouTube kanaal van BNN over drugs. Op dit kanaal proberen Rens Polman, Nellie Benner en Bastiaan Rosman de drugs uit die kijkers getest willen zien. Ze doen dit in de naam van de wetenschap, zodat ze kunnen laten zien wat de effecten van drugs op het menselijk lichaam zijn.
Verschil met Spuiten & SlikkenDe makers gaven de studenten van Ma zo een kijkje achter de schermen van hun online programma. Ze gingen in op het verschil met Slikken en spuiten (teksten zijn volledig gescript) terwijl bij Drugslab van tevoren veel onderzoek wordt gedaan naar de werking van de drugs, maar de teksten niet zijn uitgeschreven. Daarnaast wordt Drugslab door BNN/VARA als experiment gefinancierd. En hier gelden heel andere bedragen dan bij een reguliere tv-productie. Vandaar dat er bij Drugslab maar één cameraman betrokken is, die ook regieaanwijzingen geeft. Bij Slikken en spuiten is een heel team aan de slag.

De bekendheid en populariteit van Drugslab is er echter niet minder om: het programma wordt niet alleen in het Engels ondertiteld, maar ook in het Russisch en heeft wereldwijd veel kijkers. Kortom, een sterk idee vindt ook online zijn eigen doelgroep.