Zoeken

Stagebedrijven

Voor Mediacollege Amsterdam is het belangrijk dat zowel onze studenten als de stagebedrijven profiteren van de stageperiode. Studenten gaan als stagiairs aan de slag in de beroepspraktijk en werken samen met ervaren collega’s, zo leren ze werken op professioneel niveau. Maar ook de gekoppelde bedrijven hebben door de stages een voordeel: zij ontdekken al snel wat de studenten te bieden hebben aan hun bedrijf en de sector en maken zo al vroeg kennis met hun toekomstige werknemers.

Ma matcht student en stageplek

Ma onderscheidt zich van de meeste andere mbo's in het matchen van student en bedrijf. Alle studenten krijgen een individuele intake om hun kennis en vaardigheden te peilen, maar ook om te kijken welke ambitie en talenten ze hebben en hoe het zit met hun beroepshouding. Vervolgens krijgen ze een advies welke stageplek het beste bij hen past. Hierbij wordt ook gekeken naar de reisafstanden en of de student past bij de sfeer/cultuur van het bedrijf. Dit maatwerk wordt erg gewaardeerd door de meeste stagebedrijven, omdat zo de verwachtingen van student en bedrijf goed op elkaar aansluiten.

Stage lopen, hoe werkt dat?
2:15

Stagepact &  Meldpunt Stageveiligheid

Bij Mediacollege Amsterdam gaat de zorg voor elkaar verder dan alleen het klaslokaal. We zijn ook toegewijd aan het creëren van een positieve stage-ervaring voor elke student. Dat is waarom we onderdeel zijn van het Stagepact Nederland en Stagepact Amsterdam. Dit initiatief onderstreept onze inzet voor kwalitatieve stageplekken, optimale begeleiding, de bestrijding van stagediscriminatie en we maken ons hard voor een eerlijke onkostenvergoeding. Lees er hier meer over.

Gids voor stagebedrijven

We zijn erg blij met uw belangrijkstelling om samen te werken. Onder de knop kunt u onze bpv-gids downloaden met daarin alle informatie die u nodig heeft om te bepalen of u een steentje kan bijdragen bij het opleiden van de volgende generatie professionals. Het bpv-bureau staat klaar om te adviseren. Ook kunt u bij het bpv-bureau terecht voor antwoorden, verhelderen we graag onduidelijkheden en leggen contact tussen uw stagebedrijf en een matchende opleiding.

Bpv-bureau

Ma zorgt ervoor dat er voldoende stageplekken voor studenten zijn. Dit doen we door het aantal studenten af te stemmen op de mogelijkheden die het bedrijfsleven heeft om stages en later werk te bieden. Daarnaast heeft Ma een bureau dat de bpv regelt. Medewerkers van het bpv-bureau zorgen ervoor dat praktijkovereenkomsten worden afgesloten, dat stageaanvragen vanuit de branche in behandeling worden genomen en dat studenten, docenten en bedrijven worden geïnformeerd over alle eisen waaraan moet worden voldaan. Kortom: alle praktische en algemene zaken omtrent bpv.

Mocht je vragen hebben, of iemand van het team persoonlijk willen spreken, dan kun je ons altijd mailen en tijdens werktijden (9.00 - 17.00 uur) bellen. Ook zijn wij enthousiast als organisaties of bedrijven met ons willen praten over het aanbieden van stageplaatsen of over het ontwikkelen van een specifieke bpv-plek.

Bpv-bureau contactpersoon
Kirsten van Houten
Contactweg 36
1014 AN Amsterdam
020-850 95 64
bpvbureau@ma-web.nl

Voor studenten

Alle Ma-studenten worden vóór het begin van hun stage gekoppeld aan een stagebegeleider; een docent van jouw opleiding. Samen nemen jullie alle belangrijke informatie door tijdens de voorbereidende stagelessen. Voor vragen en advies kun je altijd bij hen terecht. Mocht je toch nog vragen hebben waar je niet uitkomt, dan staat het bpv-bureau ook voor jou klaar. De bpv-gids voor studenten kun je vinden op welkombijma.nl

Deel deze pagina: