Zoeken

Starten bij Ma

Hier vind je allerlei praktische informatie die jouw start bij Ma zo makkelijk mogelijk maken.

Nog niet gestart bij Ma?

Maar wel interesse in een van onze opleidingen? Bekijk dan deze website of de opleidingsgids 2019-2020. Je kunt de pdf van de gids hieronder downloaden.
Wil je hem liever per post thuisbezorgd krijgen? Stuur dan een mail naar info@ma-web.nl, met daarin je naam en volledige adres. De gids is beschikbaar in de 1e week van oktober 2018; daarna sturen wij hem zo snel mogelijk naar je toe.

Welkom bij Ma

Op welkombijma.nl kun je alle informatie vinden om aan het begin van het schooljaar goed voorbereid te beginnen. Door op de opleiding te klikken die je gaat volgen, vind je alle informatie die je nodig hebt om een goede start te maken.

Kosten

De schoolkosten van een opleiding bestaan uit lesgeld, de aanschaf van studieboeken, readers, materialen en excursies. Tijdens de open dagen krijg je een indicatie van de kosten per opleiding. Voor de meeste opleidingen is het noodzakelijk dat je over een laptop beschikt.

Lesgeld en studiefinanciering

De hoogte van het lesgeld wordt jaarlijks wettelijk vastgesteld. Dit betaal je vanaf je 18e aan het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Vanaf deze leeftijd kom je ook in aanmerking voor studiefinanciering. Je krijgt dan een basisbeurs (met OV-kaart) en afhankelijk van het inkomen van je ouders of verzorgers heb je recht op een aanvullende beurs of rentedragende lening. Vergeet niet om tijdig een beurs aan te vragen: bij voorkeur drie maanden voordat je 18 jaar wordt.

Prestatiebeurs

Volg je een beroepsopleiding op niveau 3 of 4 en krijg je studiefinanciering, dan heb je te maken met de prestatiebeurs. Als je binnen tien jaar je diploma haalt op ten minste niveau 3, dan wordt de prestatiebeurs omgezet in een gift. Anders moet je de beurs (ook je aanvullende beurs) terugbetalen. Ook je OV-kaart valt onder deze regeling.

Tegemoetkoming

Ben je jonger dan 18 jaar, dan kun je in aanmerking komen voor de regeling Tegemoetkoming Studiekosten. Ook krijg je een OV-kaart.

Kijk voor meer informatie op www.duo.nl of neem contact op met je decaan.

Vakanties studiejaar 2018-2019

Herfstvakantie: maandag 22 t/m vrijdag 26 oktober 2018
Kerstvakantie: maandag 24 december 2018 t/m maandag 7 januari 2019
Voorjaarsvakantie: maandag 18 t/m vrijdag 22 februari 2019
Goede Vrijdag en Pasen: vrijdag 19 april en maandag 22 april 2019
Meivakantie: maandag 29 april t/m vrijdag 3 mei 2019
Hemelvaart: donderdag 30 en vrijdag 31 mei 2019
Pinksteren: maandag 10 juni 2019
Zomervakantie: maandag 15 juli t/m vrijdag 30 augustus 2019

Onderwijsovereenkomst
Studentenstatuut