Zoeken

Aanmelden vmbo

Fijn dat je kiest voor het vmbo van Ma! Allereerst is het belangrijk dat wie zich aanmeldt voor ons vmbo van creatieve vakken houdt. Zoals van tekenen, vormgeven, kunst en fotografie. Leerlingen worden hierop getest. Lees hier alles over het aanmelden.

Voor leerlingen die zich aanmelden voor leerjaar Bord aanmelden vmbo Mediacollege Amsterdam 1 geldt: 
Het vmbo van het Mediacollege Amsterdam is een vakschool voor Media, Vormgeving en ICT. Leerlingen die zich bij onze school aanmelden worden na aanmelding getest op creativiteit en affiniteit met media. De uitslag van de test bepaalt of een leerling toelaatbaar is.

Voor leerlingen van een Amsterdamse basisschool geldt de zogeheten kernprocedure. Dit houdt in dat ze een lijst met voorkeursscholen invullen en deze inleveren bij de school van de eerste keuze. Ouders/verzorgers maken gebruik van een aanmeldingsformulier waarop de naam van de leerling en het basisschooladvies staan.

Wie een advies heeft voor een vmbo kader- of theoretische leerweg, kan zich aanmelden. Met een basisberoepsadvies kan dat ook, maar de vervolgopleidingen binnen Ma zijn dan vrij beperkt. Meld je snel aan, want er is een beperkt aantal plaatsen. Voorgaande jaren hadden wij meer aanmeldingen dan plaatsen.

Toelatingstest
Wanneer je bij ons op school wilt komen, moet je kunnen laten zien dat je creatief talent hebt en dat je het leuk vindt om mediavakken te volgen. Daarom moet je een test doen om toegelaten te kunnen worden. Met de downloadknop hieronder kun je een pdf downloaden en bekijken uit welke onderdelen de toelatingstest bestaat.

Aanmelden

In het najaar van 2019 vind je hier informatie over het aanmelden voor schooljaar 2020-2021. 

Vragen?

Voor algemene vragen kun je terecht bij Anneke Schoorl, via e-mail: aanmeldenvmbo@ma-web.nl of telefoon: 020 850 96 08.