Zoeken

Van havo naar mbo

Wil jij graag leren door te doen? Dit zijn de voordelen van een mbo-opleiding.

Leren door te doen; van havo naar mbo

Studenten bij het Mediacollege komen overal vandaan, ze hebben dan ook allemaal ander onderwijs gevolgd voor ze bij ons kwamen. Veel studenten komen van het vmbo, sommigen zijn tijdens de havo overgestapt, anderen komen ná de havo. Er zijn studenten die hebben gekozen voor het mbo als opstap naar het hbo, maar ook die tijdens het hbo kiezen voor een overstap naar het mbo omdat de manier van leren meer bij hen past.

Twijfel jij of je goed zit en wil je graag leren door te doen? Dit zijn de voordelen van een mbo-opleiding.

  • Je leert een vak pas echt door te doen wat je tijdens de lessen leert. Op het mbo doe je veel praktijkervaring op door beroepsopdrachten en stages. Zo kom je erachter of het vak waarvoor je leert echt bij jou past.
  • Sommige opdrachten doe je samen met studenten van andere opleidingen. Dat is niet alleen gezellig, maar van andere beroepsgroepen kun je ontzettend veel leren. Zo word je niet alleen goed in je eigen vak, je leert ook samenwerken met mensen met andere specialiteiten. Net als bij je baan later.
  • Die ervaring helpt enorm en zorgt dat je met veel kennis, ervaring en zelfvertrouwen kunt werken of doorsturen op het hbo.
  • Werken: Na het afronden van je studie heb je een vakdiploma waarmee je werk kunt zoeken (of als zelfstandige kunt beginnen). Dit heb je niet na de havo.
  • Doorstuderen: Eerst naar het mbo en daarna door naar het hbo? Dat heeft zo zijn voordelen. Je hebt al kennis gemaakt met het bedrijfsleven. Die theorie- en praktijkervaring geeft je een voorsprong op het hbo.

Of je veel ervaring hebt maakt bij het starten van een opleiding niet uit. Wat wij belangrijk vinden is je ontwikkeling en je enthousiasme om te leren. De opleiding mediavormgever bieden we verkort aan (in 3 jaar), maar uiteraard kun je elke opleiding volgen.

Deel deze pagina: