Zoeken

Conferentie (v)mbo mediawijs 7 feb 2019

De conferentie (v)mbo mediawijs is hét evenement over mediawijsheid. Op 7 februari 2019 in het Koninklijk Instituut voor de Tropen.

dinsdag 18 december 2018

Geef jij les in het (v)mbo in Amsterdam? Dan zien we jou graag donderdag 7 februari 2019 op hét evenement over mediawijsheid in het Koninklijk Instituut voor de Tropen.

Datum: Donderdag 7 februari 2019
Locatie: Koninklijk Instituut voor de Tropen, Mauritskade 63, Amsterdam
Tijdstip: 12.15 tot 18.00 uur

Hier kun je alles leren over mediawijsheid in de klas, de inzet van digitale didactiek en je wordt bijgepraat over de meest actuele ontwikkelingen. Wij weten zeker dat je aan het eind van de middag vol nieuwe inzichten naar huis gaat. Hoe helpen digitools je met differentiëren? Hoe kan je als docent een game- of sociale mediaverslaving herkennen en bespreekbaar maken? En hoe maak je de mobiele telefoon een gewenst object in de klas?

Deze middag worden er deelsessies verzorgd door onder andere het bedrijfsleven dat met jullie in gesprek gaat over de verwachtingen die wij hebben van onze mediawijze jongeren. Ook komt Channel 6 Fake News vertellen wat zij hebben betekent voor het Amsterdamse onderwijs.

Dit evenement wordt georganiseerd door het Practoraat Mediawijsheid vanuit de Amsterdamse MBO-Agenda. Dit is de gezamenlijke agenda, waarin de gemeente en alle Amsterdamse mbo-instellingen inzetten op sterk middelbaar beroepsonderwijs voor nu en in de toekomst.

Programma
12.15 uur Inloop en lunch
13.15 uur Plenaire opening
13.45 uur Deelsessies ronde 1
15.00 uur Keynote van Mark Deuze
15.30 uur Deelsessies ronde 2
16.45 uur Plenaire afsluiting: borrel met mediawijze pubquiz

Aanmelden
Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier. Wij ontvangen je aanmelding graag uiterlijk dinsdag 5 februari. Bekijk het volledig programma op onze eventsite.