Zoeken

Dana, student Mediavormgever, laat zich opsluiten

dinsdag 7 mei 2019

Dana Tehubijuluw is 19 jaar en derdejaars student Mediavormgever op het Mediacollege Amsterdam. Ze loopt stage bij Free a Girl in Haarlem en houdt zich daar bezig met het vormgeven van promotiemateriaal. Zo ontwerpt ze flyers, posters, advertenties en social media-berichten voor de organisatie.
Free a girlFree a Girl is een internationale organisatie die jonge meisjes bevrijdt die gedwongen worden tot prostitutie en eraan bijdraagt dat deze meisjes weer in de samenleving kunnen functioneren en een toekomst hebben. Ook probeert de organisatie ervoor te zorgen dat mensenhandelaars over de hele wereld veroordeeld worden.
Actie Lock me upTussen 13 en 19 mei wil Dana zelf een statement maken tegen kinderprostitutie door deel te nemen aan de actie Lock me up – Free a Girl. In die week laten deelnemers zich ergens in Nederland 12 uur lang opsluiten in een hokje van 1 bij 2 meter, een hokje dat symbool staat voor de hokjes waar minderjarige meisjes soms wel 20 tot 30 keer per dag in verkracht en mishandeld worden. Dana zal op zaterdag 18 mei 12 uur in een hokje zitten bij DeDakkas in Haarlem.

Dana zegt over de reden waarom ze meedoet: "Ik doe mee aan deze actie omdat ik vind dat iedereen recht heeft op een vrij leven. Tijdens mijn stage hoor ik van dichtbij de verhalen van die meisjes en wat zij moeten doormaken. Niemand verdient een leven in de gedwongen prostitutie."

Wil jij Dana ook steunen? Doneer dan via lockmeup.nl/dana-tehubijuluw. Ieder bedrag is welkom!

Een deel van deze tekst is afkomstig van hcnieuws.nl, waarvoor dank.