Zoeken

Design Sprint project MediaMeesters

De opleiding Software developer en Unc Inc werken deze week samen in een Design Sprint voor een online platform.

woensdag 3 februari 2021

Het Mediacollege Amsterdam en Unc Inc zijn deze week samen keihard aan het werk in een Design Sprint voor de opleiding Software developer. We bouwen in één week een prototype voor een online platform dat de opleiding, het bedrijfsleven, alumni en andere stakeholders met elkaar moet verbinden en tot meer samenwerking gaat leiden.

Design Sprint

Om zeker te zijn dat het bedachte platform ook echt gaat doen wat we voor ogen hebben, bouwen we eerst een prototype, aan de hand van een Design Sprint. De Design Sprint is een bewezen methode om in korte tijd nieuwe concepten te ontwikkelen of bestaande producten te verbeteren: in slechts vier dagen gaan van probleem naar oplossing. Het is een supereffectief proces, met inbreng van alle doelgroepen, om snel tot een passend en getest designconcept te komen.

Project MediaMeesters

De Design Sprint is onderdeel van het project MediaMeesters van de opleiding Software developer. Dit project beoogt een duurzame verbinding tussen docenten, studenten van de opleiding, bedrijven, alumni, en andere aanbieders van leren. Met als uiteindelijke doel: een structurele bijdrage leveren aan de vraag naar en aanbod van professionele, wendbare en up-to-date software developers. We denken met het online platform een goed middel in handen te krijgen om dit doel te bereiken.

Wil je meer weten? Mail naar mediameesters@ma-web.nl.