Zoeken

DJ Don Diablo laat game ontwikkelen door studenten Ma

Studenten Gamedeveloper en Game artist ontwikkelen een fictieve webgame voor DJ Don Diablo's virtuele wereld Hexagonia.

maandag 18 juni 2018

Don Diablo is nummer 11 op de DJ-wereldranglijst en heeft zijn eigen platenlabel Hexagon. Zijn fans heten daarom ook Hexagonians en de virtuele planeet waarop de fans elkaar online ontmoeten heet (logischerwijs) Hexagonia. Marketingbureau bliksems! heeft in het verleden al eerder met de DJ gewerkt en kwam met het idee om samen met de studenten van het Mediacollege Amsterdam een complete online virtuele wereld te bouwen rondom de denkbeeldige planeet Hexagonia.

Studenten Gamedeveloper en Game artist van Ma kregen van bliksems! de opdracht een fictieve webgame voor Hexagonia te ontwikkelen. Deze opdracht geldt als proeve van bekwaamheid, waarmee studenten afstuderen. De game moet binnen het thema van de Hexagoniawereld worden ontworpen en gebouwd, speelbaar zijn via dit online platform als downloadable Unreal VR-game of als HTML5 browsergame.

Op 26 april kwam Don Diablo een kijkje nemen bij een van de tussenpresentaties. Uiteindelijk zal hij zelf zijn goedkeuring moeten geven aan onderdelen van games voordat deze ook echt in Hexagonia mogen worden geïmplementeerd. Don was onder de indruk van het werk. De games die werden gepresenteerd hadden een duidelijke link met zijn wereld. Dit bleek uit de vormgeving, maar ook uit het spel: in de meeste voorstellen was sprake van interactie tussen de environment en tracks van de DJ. Zo reageerden in een van de voorstellen de gebouwen die ontweken moeten worden op de muziek.

In de meeste voorstellen werkte de besturing op basis van een VR-bril: handig, want dit biedt goede mogelijkheden voor merchandising. Uitgangspunt voor Don is dat de kwaliteit goed is en producten betaalbaar zijn voor fans, zodat zoveel mogelijk mensen waar ook ter wereld kunnen genieten van zijn producten. In de voorstellen was ook nagedacht over manieren om trouwe fans te belonen in de game. Bijvoorbeeld door uitgave van extra credits als het spel in de omgeving van een optreden gespeeld wordt.

Don is fan van het werken met studenten. Volgens hem zitten zij veel minder vast aan bestaande ideeën dan mensen die langer in het vak zitten. Studenten experimenteren volgens hem dan ook veel makkelijker. Daarnaast was hij erg verrast over de snelheid waarmee de studenten zaken voor elkaar kregen. Ook Raymond Calis van bliksems! is enthousiast over de samenwerking: “Studenten denken goed mee en proberen van alles uit, buiten de opdracht om. Daarnaast zijn ze kritisch en maken ze niet klakkeloos wat van hen gevraagd wordt.” Kortom, de doe-mentaliteit van onze studenten wordt gewaardeerd.

Op 14 juni was de eindpresentatie. De games zagen er tof uit en waren goed te spelen. Ook nu was Don enthousiast. Wellicht zo enthousiast dat in de toekomst de resultaten van deze proeve in Hexagonia te spelen zijn.