Zoeken

Examenstudenten Filmacteur schitteren in 360 graden-film Wraak

Vandaag ging Wraak in première, de 360 graden-examenfilm van de opleiding Filmacteur.

vrijdag 14 juli 2017

Wraak 360 gradenVandaag vond er een hele bijzondere filmvertoning plaats: Wraak, de examenfilm van de opleiding Filmacteur van het Mediacollege Amsterdam, ging in première. Wraak is gemaakt met 360 graden-techniek, waardoor je als kijker 360 graden kunt rondkijken. Je hebt daardoor als kijker meer regie in het verhaal en je voelt je daardoor ook meer ‘aanwezig’. Ook zijn er verschillende clues die je kunt oppakken als je op het juiste moment in een bepaalde richting kijkt. Zo ervaart elke kijker min of meer een andere film.
Het verhaalWraak gaat over een groep studenten die een weekend doorbrengen aan het strand. Zij belanden in een duinhotel dat wordt gerund door een vreemde man (Bartho Braat) en zijn getraumatiseerde zoon (Niek Roozen).
De castDe cast bestaat uit de vierdejaars studenten van de opleiding Filmacteur aan het Mediacollege Amsterdam. Een aantal van hen is inmiddels bekend van tv, zoals Britt Scholte (GTST), Niek Roozen (Brugklas) en Yassine el Ouardi (De Ludwigs). Bartho Braat, vooral bekend van GTST, speelt een van de hoofdrollen.

PremièreWraak ging in première op 14 juli in VondelCS in Amsterdam en is in vier delen te zien op Facebook. De film is een productie van Tuvalu Media, AVROTROS en het Mediacollege Amsterdam. De regisseurs zijn Raymond Grimbergen en Melcher Hillmann. Arnout Vallenduuk is verantwoordelijk voor het script.
De techniekDe film is opgenomen met een camera met een bijzondere lens die 360 graden opneemt. De grootste uitdaging is dat tijdens het filmen alles rondom de camera in beeld is. Daarom kunnen de regisseur en crew niet in dezelfde ruimte zijn als de camera, of bijvoorbeeld als er buiten gefilmd wordt moeten ze zich verstoppen achter bomen. Voor acteurs is dit ook een andere ervaring. Zij zijn opeens ‘alleen’ op de set met alleen de camera. Het kan voor hen daardoor veel echter voelen, en dat kan hun spel ten goede komen. Daarnaast moeten ze zich nog bewuster zijn van de camera, dit is namelijk straks de kijker, en dus een echte ‘aanwezige’ op de set.Lees meer op wraak360.nl en op facebook.com/Wraak360. Op deze Facebookpagina kun je ook de film (4 delen) bekijken!