Zoeken

Frontrunners Aurika en Nance stellen zich voor

Aurika en Nance zetten zich als Ma Frontrunner in voor goede gezondheid en welzijn, en voor het klimaat.

woensdag 7 april 2021

Hoi, wij zijn Aurika en Nance! Wij doen de opleiding Medewerker creatieve productie op het Mediacollege Amsterdam (Ma). We maken deel uit van de Ma Frontrunners en zetten ons op school in voor de #SDGs, ook wel Sustainable Development Goals genoemd. Dit zijn werelddoelen voor duurzame ontwikkeling.
WereldgezondheidsdagTwee van deze doelen zijn SDG#3 Goede gezondheid en welzijn, en SDG#13 Klimaatactie. In veel landen in de wereld ontbreken goed onderwijs en een goede gezondheidszorg. Dit veroorzaakt veel ziektes en andere (gezondheids)problemen, die vaak in de taboesfeer blijven hangen.

Daarom is een dag als vandaag –-Wereldgezondheidsdag 7 april- hard nodig! Hiermee vraagt de Wereldgezondheidsorganisatie aandacht voor gezondheid en ziektes in de wereld, zodat ze bespreekbaar gemaakt worden.
Meer energie door minder vleesWij weten uit eigen ervaring hoe belangrijk het is om gezond te leven. Ik -Nance- ben gestopt met vlees eten. Daardoor ben ik afgevallen en heb ik veel meer energie. Ook is het goed voor het milieu als we allemaal wat minder vlees zouden eten. Ik daag je uit om het eens een week uit te proberen! En ik -Aurika- eet ook minder vlees, meer ugly groenten en fruit, en meer biologisch. Ik ben daardoor veel fitter geworden en mijn afweersysteem is beter.

Als Frontrunners zijn we dus zelf bewuster en duurzamer gaan leven, en voelen we ons gezonder. Wij krijgen nu de kans om invloed te hebben, en te bedenken wat we op school en bij onze medestudenten kunnen veranderen. Daarom willen we deze ervaring graag met jou delen!
Ma FrontrunnersDe komende maanden ga je ons en andere frontrunners nog vaker zien en horen. Wij zijn studenten met een mening over onderwerpen zoals diversiteit, gendergelijkheid, armoedebestrijding en het klimaat. Studenten die het 'geweten' van Ma vormen. Die vooral ook aan concrete oplossingen werken. Zodat we een blijvende verandering in gang zetten in onze opleidingen, de organisatie én in onze mindset.