Zoeken

Geraldine Kemper bij Amsterdamse Collegetour

Terugblik op de 4e aflevering van de Amsterdamse Collegetour voor mbo-studenten, met Geraldine Kemper.

woensdag 7 december 2016

Op donderdag 1 december 2016 vond de vierde editie van de Amsterdamse foto: Michel Schnater Collegetour plaats. Geraldine Kemper, onder andere bekend van het BNN-programma Spuiten en Slikken, was deze keer te gast op het Hout- en Meubileringscollege.

Initiatief van vier mbo-scholen
De Amsterdamse Collegetour is een variant op het bekende televisieprogramma College Tour. Maar het televisieprogramma richt zich nadrukkelijk op universiteit en hbo-studenten. Een gemiste kans voor de mbo’ers dus en daarom kwamen studenten van het ROC van Amsterdam, ROC TOP, het Mediacollege Amsterdam en het HMC mbo vakschool voor hout, meubel en interieur met een eigen initiatief. Bijzonder is dat de Amsterdamse studenten ook de organisatie van de Collegetour in eigen hand hebben.

Bekende gezichtenGeraldine is niet de eerste bekende Nederlander die te gast is bij de Amsterdamse Collegetour. Een van haar voorgangers is presentator Humberto Tan, die ondanks een andere studierichting toch de mediawereld in wist te rollen.
Giel de Winter was ook te gast. Hij is bekend van het Youtubekanaal Stuk TV. Hij sprak over het belang van studeren . Zelf heeft hij zijn studie niet afgemaakt en daarom spoort hij anderen aan dat wel te doen zodat zij niet dezelfde fout begaan. De eerste gast die de Amsterdamse Collegetour mocht ontvangen was Clarence Seedorf. Hij wist van zijn droom om profvoetballer te worden, werkelijkheid te maken.

Inspireer en laat je inspirerenMet 125 studenten in de zaal was de avond dan ook enorm geslaagd. Zij kregen de kans om Geraldine van alles te vragen en net als voorgaande gasten inspireerde ook zij het publiek door te benadrukken vooral te gaan voor wat je leuk vindt. Met haar ervaring als presentatrice bij 3 op Reis kon ze ook een gouden tip geven over buitenlandse stages: “Zoek een gaaf land, of de stad waar je graag heen zou willen en zoek daar naar een stage. Als je het echt wil, dan lukt het. Je doet ervaring op voor de rest van je leven.”

In 2017 zal de Amsterdamse Collegetour doorgaan. Het is nog niet mogelijk om je aan te melden voor de vijfde editie, houd daarom de website www.amsterdamsecollegetour.nl goed in de gaten.

Amsterdamse mbo-agendaDe Amsterdamse Collegetour is mogelijk gemaakt in het kader van de Amsterdamse MBO-Agenda. Dit is de gezamenlijke agenda, waarin de gemeente en alle Amsterdamse mbo-instellingen inzetten op sterk middelbaar beroepsonderwijs voor nu en in de toekomst. Onderwijs dat kwalitatief goed is, jongeren een succesvolle schoolloopbaan biedt en hen goed voorbereidt op de eisen van de (regionale) arbeidsmarkt en samenleving.

www.amsterdamsecollegetour.nl