Zoeken

Geslaagde nieuwjaarsborrel voor oud-studenten

Wat een feest was het om onze oud-studenten weer eens te zien!

maandag 18 januari 2021

Partytime!Wat een feest was het om onze oud-studenten weer eens te zien! Om 2021 goed te beginnen organiseerde de projectgroep MaNext* van het Mediacollege Amsterdam een online nieuwjaarsborrel voor alumni. Op deze vrijdagmiddag 15 januari lag de focus vooral op bijpraten en elkaar inspireren. En daar hadden de circa 50 alumni en verschillende docenten veel zin in; zelfs vanuit New York en Mexico sloten deelnemers aan!
Inspirerende verhalenAllereerst luisterden ze naar twee bijzondere verhalen van oud-studenten die ondanks de coronacrisis bezig zijn om hun carrière vorm te geven. Zoals Lisanne Westerman, alumnus van de opleiding Mediamanager en nu student bij de TV Academy. Lisanne sprak over de tijd na het behalen van haar Ma-diploma, en over de TV Academy in combinatie met haar baan.

Vervolgens vertelde Mylène Franken, oud-student Mediavormgever, vol enthousiasme over haar start als ondernemer en hoe Ma haar daarbij geholpen heeft. Ze is eigenaar van MYLENE media en houdt zich in tijden van corona staande door te blijven denken in kansen en door nieuwe mogelijkheden te onderzoeken en te grijpen.
Netwerken, portfolio-opbouw en cursussenGedurende de tweede helft van de borrel kon je in een breakout room van je eigen opleiding bijpraten met medestudenten en met een docent. Er werd gesproken over de tijd na Ma, wat was je volgende stap, waar zou je hulp bij willen?

De meeste deelnemers waren erg enthousiast om elkaar weer eens te zien, het voelde bijna als een reünie. Er was vooral behoefte om elkaar weer live te ontmoeten en te netwerken. Logisch, gezien de huidige lockdown. Vooral ook omdat netwerken belangrijk kan zijn om je loopbaan een boost te geven. Alleen: hoe doe je dat, netwerken? Wie kan je daarbij helpen? Hierover wilden veel studenten meer weten.

Ook waren er vragen over het delen van klantenbestanden om een begin te maken met acquisitie, over ondersteuning bij porfolio-opbouw, over branchegerichte informatie bij zelfstandig ondernemen en over het volgen van cursussen om je skills verder te ontwikkelen. Kortom: veel input voor de projectgroep MaNext om meer en gerichte activiteiten voor alumni te gaan organiseren.
*MaNextMaNext is de community van oud-studenten van het Mediacollege Amsterdam om kennis over de nieuwste ontwikkelingen in de mediabranche met elkaar te delen. Dit doen we o.a. door masterclasses, inspiratiesessies en andere evenementen voor alumni te organiseren, door hen te vragen met ons mee te denken en door vacatures en ander interessant nieuws te delen in de MaNext-groep op LinkedIn.

Heb je vragen? Mail naar manext@ma-web.nl. #manext