Zoeken

Green Light Event 9/5

Tijdens Green Light lanceerden circa 150 tweedejaars studenten Mediamanager, Gamedeveloper en Game artist gezamenlijk hun games en filmtrailers.

woensdag 10 mei 2017

SamenwerkenBij Ma moeten studenten, net als later op de werkvloer, leren samenwerken met mensen met een ander specialisme. Daarom nemen ze tijdens hun opleiding deel aan projecten met studenten van andere opleidingen. Een van deze projecten was het event Green Light op dinsdag 9 mei a.s.
Gezamenlijke opdrachten Tijdens Green Light lanceerden circa 150 tweedejaars studenten van de opleidingen Mediamanager, Gamedeveloper en Game artist gezamenlijk hun games en filmtrailers.

De Gamedevelopers en Game artists hebben in groepen VR-games ontwikkeld voor het project Mythe. Om deze games in de markt te zetten, zijn de Mediamanagers ingeschakeld. Zij vormden per groepje een mediabureau. Ieder mediabureau voerde drie opdrachten uit die realistisch zijn voor de beroepspraktijk:
- Schrijf een marketingplan hoe de VR-game in de markt gezet kan worden
- Maak een filmtrailer (boekverfilming)
- Organiseer een event waarop de games en de filmtrailers gepresenteerd worden
PresentatiesTijdens Green Light, georganiseerd door de studenten zelf, presenteerde ieder mediabureau zijn opdrachten. Er waren dus acht presentaties te zien van de trailers en marketingplannen. Daarnaast waren uiteraard de games te bewonderen en zelf te spelen!

Door in een project als dit samen te werken en het resultaat te presenteren voor de hele school, lieten de studenten zien wat ze tijdens de eerste twee jaar van hun opleiding geleerd hebben. Ook werken ze aan vaardigheden die ze tijdens de stage en hun latere baan ook nodig hebben, zoals samenwerken, verantwoordelijkheid dragen, communiceren en omgaan met feedback.

Veel geleerdVolgens Floor-Anne en Frederique, van mediabureau Artistics, hebben ze veel geleerd in die twee jaar: “Samenwerken is belangrijk, we waren allemaal heel betrokken bij alle opdrachten. Bij ons ging die samenwerking heel goed. Soms was het lastig omdat de een iets anders wil dan de ander, maar daarvoor zitten we nu op deze opleiding, als je straks gaat werken moet je ook samen tot een besluit komen. Aan het begin van de opleiding hadden we veel stress, omdat alles nieuw was en we nog niet goed kon plannen. Met een event als dit merk je wel dat je in twee jaar vooruit bent gegaan. En dat we nu echt iets kunnen neerzetten!"

Winnaar van de Green Light BokaalBezoekers konden hun stem uitbrengen op het mediabureau dat de opdrachten het beste gemaakt had. Samen met de beoordelingen van de docenten kwam hier een totaalscore uit. Het team met de hoogste score was Mediabureau GRLPWR, bestaande uit Anouk Oskam, Charlotte Kuyper, Romy Langius, Laura Straathof en Odessa Joosten. Zij mogen zich een jaar lang de trotse winnaars noemen van de Green Light Wisselbokaal.