Zoeken

Ma Pride 6 t/m 10 december

Een hele week live radio voor Ma Pride.

maandag 6 december 2021

Pas het tweede jaar en nu al legendarisch: Ma Pride! Van 6 t/m 10 december maken we elke dag live radio van 11.00-16.00 uur en is dit te zien en horen op malive.nl of salto.nl/malive.

Samen met de Ma GSA (Gay-Straight Alliance) hebben studenten en docenten alles op alles gezet om de week in alle kleuren van de regenboog te kleuren. Het wordt een knallende Ma Pride, boordevol queerverhalen, -quizzen, -dating, -gasten en indringende vragen op het spreekuur van de dr. Corrie’s van het Mediacollege!
Droom line-upTijdens de uitzendingen gaan studenten en het GSA Network in gesprek met mensen uit de LHBTQ+ community, zo komen Rick van de Westelaken, Rick Paul van Mulligen & Niki Today langs. Dat mag je niet missen! 
Meet MarileneMeet Marilene is een programma dat wordt gepresenteerd door Marilene Streefland, voorzitter van het College van Bestuur van het Mediacollege Amsterdam. Ze gaat in gesprek met studenten en docenten over actuele thema’s bij Ma. De eerste aflevering is maandag 6 december (tijdens Ma Pride) van 16.00 tot 17.00 uur. Het thema: hoe kun je jezelf zijn binnen de school? Ze praat met de studentenraad van Ma, duurzaamheidscoach Tessa Kramer en studenten.
Toneelstuk Good BoyAls kers op de Pridetaart is er Good Boy, een toneelstuk met een persoonlijk verhaal over seks & liefde. Het toneelstuk vindt plaats in de Dintelzaal op de Contactweg op donderdag 9 december om 16.00 uur. Daarvoor zijn in totaal 50 kaartjes beschikbaar. Wie het eerst komt het eerst maalt! Aanmelden kan via p.heinicke@ma-web.nl.

Volg de week via Instagram @mapride2021 of de websites malive.nl of salto.nl/malive van 11.00 uur-16.00 uur. Kom langs in de radiostudio op de Contactweg! Praat mee! Luister en kijk!
Waarom Ma Pride of Paarse Vrijdag?Al jaren vieren we op het Mediacollege Amsterdam Paarse Vrijdag. Op deze dag tonen scholieren en studenten hun solidariteit met de LHBTQ+ community door het dragen van de kleur paars op school. In Nederland lijkt het soms alsof iedereen geaccepteerd en gerespecteerd wordt. Maar dat is niet zo: er is nog veel onbegrip voor LHBTQ+’ers. Bij Ma vinden we één dag per jaar te weinig en hebben we er een week van gemaakt: Ma Pride. In deze week kunnen studenten en medewerkers duidelijk maken dat zij positief staat tegenover de LHBTQ+ gemeenschap. Ze steunen daarmee de LHBTQ+’ers op onze school.