Zoeken

Ma-studenten als EK-vrijwilligers

Ma-student Charlotte was een van de vrijwilligers én maakte content over haar werk.

woensdag 23 juni 2021

Amsterdam was als één van de twaalf Euro 2020 speelsteden in juni hét decor van het Nederlands elftal. Zoals bij elk sportief toernooi, draait ook dit EK op vrijwilligers.

De organisatie van EURO 2020 (a Bunch of Choices, Amsterdam) benaderde studenten van het Mediacollege Amsterdam voor vrijwilligerswerk bij dit event. Natuurlijk had dit werk alles te maken met de opleidingen van de studenten.

Mediaredactiemedewerkers zijn op reportage, mediamanagers organiseren en de allround mediamakers en signspecialisten hebben een fantastische wall of fame gemaakt. (te bewonderen in het Olympisch Stadion). Mamedia maakte instructiefilmpjes van alle locaties waar iets gebeurt.

Ma-student Charlotte Bianchi was een van de vrijwilligers én maakte content over de vrijwilligers en het werk dat ze doen. Fotograferen, filmen, interviews afnemen en artikelen schrijven. Ook maakte ze de filmcompilatie van de dag. Superleuk dus!

Charlotte is blogger en studeert aan de opleiding Mediaredactiemedewerker. Bij Ma Live radio deed ze al redactie-ervaring op. Voor het EK-contentteam mocht ze als echte contenttijger haar verhalen vertellen. Het liefst wil ze later presentatrice worden bij RTL Boulevard. Als vrijwilligster bij EURO 2020 heeft ze alvast een beetje kunnen oefenen.