Zoeken

MaPride 7 t/m 11 december

Dit jaar viert Ma niet alleen Paarse Vrijdag, maar organiseren we een hele paarse week: MaPride!

dinsdag 8 december 2020

MaPrideSinds 2010 is de tweede vrijdag van december Paarse Vrijdag in Nederland. Dit jaar is dat 11 december. Ma viert dit keer niet alleen deze dag, maar organiseert een hele paarse week: 7 t/m 11 december is MaPride! Samen met de Ma GSA (Gay-Straight Alliance) hebben studenten en docenten alles op alles gezet om de week pimpelpaars te kleuren.

Hiermee laten we zien dat we iedereen bij ons op school accepteren en respecteren, en tonen we onze solidariteit met de LHBT+ community.
Genderneutrale wcDe week ging op 7 december van start met de officiële opening van de genderneutrale wc op de eerste verdieping door onze voorzitter Marilene Streefland. De school hangt vol prachtige posters, die ontworpen zijn door studenten van de opleiding Mediavormgever. De week staat verder bol met verhalen over bijvoorbeeld roze ouderschap, uit de kast komen maar vooral: kunnen worden en zijn wie je bent. Elke dag is er visual radio, draaien we roze playlists en is er een storm aan reportages geproduceerd.
In de radishow zijn o.a. te gast:We hebben de meest boeiende gasten weten te regelen:
• Maandag 7 december spraken wij Gouden Kalf-winnares Hannah van Vliet! Misschien ken je haar wel van de serie Anne+, waarin zij een lesbische twintiger speelt die op zichzelf gaat wonen in Amsterdam.
• Verder deze week een item met Rupaul’s Dragrace NL runner-up Janey Jacké en natuurlijk komt ze even in de show.
• Ook zenden we een repo met internationaal bekende topfotograaf en voorvechter van homo-emancipatie Erwin Olaf uit.
• Op vrijdag komt topmodel, “man noch vrouw”* en correspondent Identiteit van de Correspondent Valentijn de Hingh in onze radiostudio. (*aldus Valentijn)
Volg MaPrideHou de programmering dus in de gaten! Volg de week via Instagram @malive.nl of de websites malive.nl (voor studenten) of www.salto.nl/malive (voor iedereen) van 11.00 uur tot 15.00 uur.