Zoeken

MaRequest brengt 5.000,- op

Studenten organiseren acties voor het goede doel en halen daarmee 5.000,- op.

donderdag 19 december 2019

De week van 16 t/m december 2019 stond volledig in het teken van MaRequest. Dit was alweer de vijfde editie van de live radioshow en andere activiteiten voor het goede doel op het Mediacollege Amsterdam.
Wat is Ma Request?Ma Request is een eigen variant op Serious Request. De studenten van de opleidingen Mediamanager en Mediaredactiemedewerker maken vier dagen lang radio vanuit een ‘Glazen Huis’ op de Contactweg. Ze regelen en presenteren de uitzendingen zelf. Daar komt natuurlijk een hoop bij kijken. Zo schrijven ze nieuwsartikelen, leren ze hoe je een radiojingle maakt en perfectioneren ze hun presentatievaardigheden. Ook worden de draaiboeken zelf gemaakt en moeten de student zelf de gasten regelen.

Ook studenten van Podium- en evenemententechnicus, Audiovisueel en Ruimtelijk vormgever werken mee; zij zijn verantwoordelijk voor de opbouw, het vlekkeloze technische verloop van de uitzendingen en de optredens, de opnames en de aankleding.

Met verschillende gekke acties, donaties en nummerverzoekjes draagt ook het Mediacollege Amsterdam zo een steentje bij aan het goede doel. Dit jaar is dat Make-A-Wish Nederland.
Make-a-Wish-NederlandMake-A-Wish Nederland vervult de allerliefste wensen van kinderen tussen de 3 en 18 jaar met een ernstige soms, zelfs levensbedreigende ziekte. Want onderzoek toont aan dat het realiseren van een allerliefste wens jonge patiënten en hun omgeving weer hoop en vertrouwen geeft, en blijvend impact heeft.
EindbedragMet alle acties is tot en met donderdag 13.00 uur een bedrag opgehaald van € 1.939,07. De acties lopen nog door, en doordat het College van Bestuur van Ma er alle vertrouwen in heeft dat er nog meer geld wordt opgehaald vullen zij het bedrag aan tot maar liefst € 5.000,- Wat een fantastisch resultaat!

Doneren kan nog steeds! www.marequest.nl