Zoeken

Masterclass Designsprint 2/12: bekijk de opname

Voor iedereen die geïnteresseerd is in de ontwikkeling van nieuwe (online) concepten/producten of het verbeteren van (online) producten.

vrijdag 4 december 2020

Van idee naar prototypeHet project MediaMeesters, onderdeel van de opleiding Software developer, organiseerde op 2 december de online Masterclass Designsprint - van idee naar prototype.

De designsprint is gebaseerd op Design Thinking. Dit is een methodologie die gebruikt wordt om complexe problemen op te lossen. Het grote idee achter een designsprint is dat je binnen 4 of 5 dagen een werkend prototype kunt bouwen én kunt testen bij je potentiële klanten of gebruikers. Met als doel: toetsen of je idee aansluit bij je doelgroep.

De masterclass was bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in de ontwikkeling van nieuwe (online) concepten/producten of het verbeteren van (online) producten. Geen voorkennis vereist.

Meer weten over het proces van designsprints? Hoe je het toepast? Waarvoor je het kunt gebruiken? Bekijk dan de opname van de livestream hieronder.

Masterclass Designsprint - van idee naar prototype
58:26

SprekersDe masterclass werd– behalve door het project MediaMeesters – verzorgd door o.a.:

Unc Inc: Floris de Langen – Creative director & CEO
Floris neemt je mee in designsprinting; wat is het, hoe werkt het en waarom zou je deze methode kiezen als je (online) concepten/producten gaat ontwikkelen of verbeteren?
Unc Inc maakt digitale producten en diensten voor merken met een missie. Het team bestaat uit vindingrijke makers, onafhankelijke denkers en creatieve probleemoplossers. Het Mediacollege Amsterdam en Unc Inc gaan begin 2021 samen een designsprint organiseren binnen de opleiding Software developer.

IJsfontein: Bram Nijland - junior visual designer (en oud-student Software developer)
Bram vertelt hoe je een prototype maakt. Welke skills heb je daarvoor nodig en met welke tools kun je dat doen?
IJsfontein is gespecialieeerd in het toegankelijk maken van complexe inhoud door techniek en design op de juiste manier toe te passen. Je kunt er terecht als je een serious game of gamified e-learning wil laten ontwikkelen.

Mediacollege Amsterdam: Milena Spaan en Mees Postma
Milena Spaan is docent programmeren bij de opleiding Software developer. Mees Postma is tweedejaars student aan deze opleiding. Milena en Mees maken in de masterclass de vertaalslag naar het onderwijs. Welke skills hebben studenten nodig om creatieve processen zoals een designsprint in te gaan, waar liggen de uitdagingen, en hoe speelt de opleiding Software developer hier op in?

Host: Judith Hoekstra | Project MediaMeesters voor opleiding Software developer | Mediacollege Amsterdam
MediaMeestersDeze masterclass is een initiatief van de opleiding Software developer, project MediaMeesters. Lees meer over MediaMeesters.
Wil je meer weten? Mail naar mediameesters@ma-web.nl.