Zoeken

MediaBites Amsterdam 6 t/m 8 juni

Een driedaags gratis toegankelijk mediafestival voor startende creators, professionals en studenten.

dinsdag 22 mei 2018

MediaBites Amsterdam 2018
00:28

Festival voor mediamakers

MediaBites Amsterdam 2018 is een driedaags gratis toegankelijk festival voor startende creators, professionals en studenten – kortom mediamakers van de toekomst.

MediaBites Amsterdam is hèt platform om de toekomst van media te onderzoeken, talentvolle mediamakers een podium te bieden én innovaties in de media onder de aandacht te brengen. Het doel is dan ook: makers voorbereiden op de toekomst van media, zodat ze optimaal kunnen presteren in een snel veranderende wereld.

Tijdens het festival verbinden wij verschillende disciplines, stimuleren wij discussie, tonen wij innovaties en is er uiteraard ruimte om uitgebreid te netwerken. Want waar paden kruisen en mediamakers elkaar ontmoeten, ontstaan nieuwe ideeën, samenwerkingen en initiatieven.

New Reality

Tijdens de editie van 2018 draait het om de veranderingen in de mediawereld. Vloggers ontwikkelen zich tot succesvolle influencers met soms wel zes formats om hun fans te bereiken. Fans die niet meer in traditionele doelgroepen zijn onder te verdelen, of op een traditionele manier te bereiken zijn. Omroepen en media(productie)bureaus proberen een antwoord te vinden op deze nieuwe werkelijkheid waarin iedereen mediamaker lijkt te zijn. 

Tegelijkertijd zien we dat de entertainmentindustrie naar steeds geavanceerdere middelen grijpt om kijkers te overweldigen. Immersive media dompelen de kijker onder in een nieuwe werkelijkheid. Dit is de New Reality waar je als mediamaker maar beter op voorbereid kunt zijn!

Het programma vind je op MediaBites Amsterdam. Hier alvast een tipje van de sluier:
Woensdag 6 juni: Online video
Donderdag 7 juni: Nieuwe realiteit, influencers en fake news
Vrijdag 8 juni: Immersive Media

Check ook de Facebookpagina voor updates!

Tickets

Het MediaBites festival 2018 vindt plaats op woensdag 6 juni, donderdag 7 juni en vrijdag 8 juni in de bijzondere entourage van VondelCS. Het festival is GRATIS, maar een ticket is noodzakelijk om toegang te krijgen. Let op dat je voor iedere dag apart een ticket bestelt!

Organisatie

Ook dit jaar slaan Mediacollege Amsterdam, TV Academy en AVROTROS de handen ineen om MediaBites Amsterdam te organiseren. De Hogeschool van Amsterdam is dit jaar als partner aangeschoven en met het AV Festival en Mediaborrel Noord wordt nauw samengewerkt.