Zoeken

Mediacollege Amsterdam aanwezig op Skills The Finals

Wat een waanzinnige twee dagen op Skills The Finals in de RAI Amsterdam!

dinsdag 28 maart 2023

Wat een waanzinnige twee dagen op Skills The Finals in de RAI Amsterdam! Donderdag 23 en vrijdag 24 maart waren ook wij aanwezig om vmbo-scholieren en mbo-studenten te inspireren en uit te dagen het beste uit zichzelf te halen!

Skills The Finals is hét evenement vol spannende vakwedstrijden. Ruim 700 finalisten strijden twee dagen om Nederlands kampioen te worden in hun vakgebied.

Feestelijke opening

Donderdag openden Robbert Dijkgraaf, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, en Dennis Wiersma, minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs, het evenement. Na de feestelijke opening bezochten ze verschillende stands. Zo ook onze stand waar o.a. minister Dijkgraaf op de foto ging voor een green screen.

Wat een energie!

En wat een energie op vrijdag. De Koning kwam deze dag op bezoek! Hij bezocht een aantal leuke vakwedstrijden, sprak met finalisten en ook met onze voorzitter College van Bestuur, Marilene Streefland. De Koning is inmiddels ook in het bezit van een aantal prachtige MA-mokken ;-)

Let’s inspire

Op beide dagen waren we aanwezig met verschillende activiteiten. We deden mee aan de zogenaamde: LOB Experience. Net als in de echte wereld werd de praktijk van beroepen nagebootst. Zo konden jongeren ervaringen opdoen die ze meer inzicht geven in wie ze zijn, waar ze goed in zijn en wat hun beste vervolgstap is. En daar werken wij van het Mediacollege Amsterdam natuurlijk maar wat graag aan mee!

Work your magic

Bij onze MA Studio én stand kon je van alles doen en beleven. Onze studenten en docenten lieten met veel trots en passie zien waarvoor je allemaal bij het Mediacollege Amsterdam terecht kunt. Zo kon je met eigen ogen zien hoe een radioprogramma gemaakt wordt. Samen met een MA-student een mok bedrukken of button maken. Op de foto gaan voor een green screen en speeddaten met onze decaan om erachter te komen welke richting je op kunt denken voor jouw studiekeuze.

Over WorldSkills Netherlands

WorldSkills Netherlands maakt vmbo-scholieren en mbo-studenten bewuster van hun talenten, kansen en mogelijkheden. Inspireren van deze jongeren om na te denken over hun toekomst, daagt ze uit om het beste uit zichzelf te halen en motiveert ze om zich hier volledig voor in te zetten. Dit draagt bij aan de trots en passie van vakmannen en vakvrouwen, het succesvol afronden van hun opleiding en het maken van een goede start in hun loopbaan.

Join the club

Was je aanwezig op Skills The Finals en ben je geïnspireerd? Neem dan een kijkje op onze website om meer te weten te komen over de opleidingen die je bij ons kunt volgen. De laatste Open Dag is inmiddels geweest, maar no worries, want onze studenten vertellen je graag meer in onze Digital Talks! Ben je er al helemaal uit welke opleiding je wilt volgen? Schrijf je in voor zaterdag 1 april voor het studiejaar 2023-2024.

Foto's: gemaakt door onze studenten Photographic Design, Jelle Rijnsburger, Bo van den Nouwland en Caillin van Hoorn.

Opening door Robbert Dijkgraaf, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, en Dennis Wiersma, minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs
Sofyan Mbarki, Wethouder Economische zaken, Sport, MBO, Jongerenwerk en Aanpak binnenstad, Gemeente Amsterdam en Robbert Dijkgraaf, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, op de foto voor onze green screen
Marilene Streefland, voorzitter CvB, in gesprek met de Koning en andere bestuurders
Mokken bedrukken en buttons maken bij onze stand
Ons Mediateam interviewt Marilene Streefland, voorzitter CvB, en Mirjam Leinders, lid CvB, voor de MA studio
Student en docent druk bezig in de MA stand