Zoeken

Meer dan geslaagde afstudeeropdracht Mediadeveloper

Twee studenten van de opleiding Mediadeveloper haalden op een bijzondere manier hun diploma.

woensdag 2 oktober 2019

Soms lukt het als student door omstandigheden niet om je diploma voor de zomervakantie te halen. Gelukkig zijn er dan manieren om je studievertraging in te halen en alsnog in hetzelfde jaar af te studeren. Hicham Sahla en Ilias Boulahtari, studenten van de opleiding Mediadeveloper, deden dit op een bijzondere manier. Voor hun Proeve van Bekwaamheid (dé examenopdracht van het mbo) bouwden zij in 2,5 maand een prachtige website tot volle tevredenheid van hun opdrachtgever.
Website bouwen voor opdrachtgeverGerrie Starreveld, beeldend kunstenaar en docent, werd voor de zomervakantie door de opleiding aan Hicham en Ilias gekoppeld. Gerrie wilde een site laten maken waarin zij haar portfolio goed kon tonen en die het opdrachtgevers makkelijk maakt contact met haar op te nemen. Daarnaast moest zij zelf de site kunnen onderhouden.
Mooi voorbeeld van samenwerkingVolgens Gerrie zijn beide studenten daar uitstekend in geslaagd. “Zij werkten heel gestructureerd vanuit de eisen die we van tevoren samen hadden geformuleerd. Aanvullende eisen werden heel flexibel meegenomen, de site ontwikkelde zich gaandeweg. Het was echt een prachtig voorbeeld van samenwerking.” Volgens Hicham was dit mede te danken aan de stage die hij net had afgerond: “We hebben wat we tijdens onze stage leerden meteen in de praktijk gebracht. Dus eerst heel duidelijk het doel van de site bepaald en de eisen van de opdrachtgever omschreven. Vervolgens hebben we de designs gemaakt, daar goedkeuring op gekregen en flowcharts gemaakt. Pas toen we daar een akkoord op hadden van Gerrie, zijn we de site gaan bouwen. Dat ging toen ook heel snel.”

Gerrie: “Het ging niet alleen snel, maar Hicham en Ilias waren ook heel goed in het geven van presentaties en het onderhouden van het contact. Daarbij hebben ze veel extra stappen gezet die ik niet had verwacht. Zo hebben ze de site opgeleverd met een duidelijke handleiding en heeft Hicham geregeld dat de site gehost wordt bij zijn stagebedrijf. Ik heb dus echt een werkende site, die ook nog eens heel uitvoerig getest is.” Hicham: “Tja, als ik iets oplever wil ik ook dat het goed werkt. En als er bugs zijn, wil ik die zo snel mogelijk oplossen, zodat ik verder kan gaan met een ander project.
Ondanks studievertraging alsnog geslaagdOok voor de opleiding Mediadeveloper is de opdracht meer dan geslaagd: “Het is veel werk om te organiseren maar geeft een kick als er enthousiaste studenten en opdrachtgevers samen aan het werk zijn. Daar doe je het voor. De studenten zijn voorbeelden van hoe je met halverwege wat studievertraging toch zo’n geweldig eindresultaat kan neerzetten", aldus opleidingsmanager Ingrid van de Bovenkamp.