Zoeken

Mental Health Alert Week 15 t/m 19 april

Tijdens deze week besteden we aandacht aan mentale gezondheid.

woensdag 10 april 2024

Het Mediacollege Amsterdam organiseert van 15 t/m 19 april opnieuw de Mental Health Alert Week. Tijdens deze week besteden we aandacht aan mentale gezondheid. We maken alles bespreekbaar: van verslaving, pesten, tot ADHD. Daarnaast praten we ook over hoe je jezelf beter kunt voelen. Het doel van de week is bewustwording bij onze studenten en de doelgroep van 16 t/m 25 jaar.

Studenten zorgen voor de organisatie en uitvoering. We maken deze week speciaal door een radiostudio op te bouwen in onze kantine, waar we van 10:00 tot 14:00 uur de hele week live radio (behalve dinsdag) gaan maken. Hier ontvangen wij gasten die in gesprek gaan met de studenten over onderwerpen die met mentale gezondheid te maken hebben. Zo hadden we vorig jaar onder andere Minister Dijkgraaf en Jeanne Roeland van het boek Hersteld (van vier hersenschuddingen) te gast. 

De live uitzendingen worden uitgezonden op Salto 1. Dit is de regiozender van Amsterdam en is te ontvangen in 1,5 miljoen huishoudens. Daarmee is niet alleen bewustwording creëren een doel voor de studenten, maar ook het leren om een live uitzending te maken voor een groot publiek.

Bekijk de uitzendingen op MA Live. Of kom langs bij de studio op de Contactweg!