Zoeken

Minister Dijkgraaf bezoekt Mediacollege Amsterdam

Op maandag 6 maart bezocht Minister Dijkgraaf (OCW) het Mediacollege Amsterdam.

dinsdag 7 maart 2023

Minister Dijkgraaf (OCW) bezocht op maandag 6 maart het Mediacollege Amsterdam. Passend binnen de beleidsagenda reflecteerde de minister met studenten over het aangekondigde ‘Toekomstverkenning beroepsonderwijs’, waarmee de bestaande hiërarchie tussen de verschillende vormen van onderwijs wordt losgelaten. Het mbo wordt daarin hetzelfde gewaardeerd als het hbo en wo, als het gaat om de bijdrage aan de maatschappelijke vraagstukken en de arbeidsmarkt.

Daarom bezoekt de minister een aantal mbo’s, waaronder het Mediacollege Amsterdam. Om een goed beeld te krijgen van wat mbo-studenten drijft en wat zij belangrijk vinden in de keuzes die ze maken, gaat hij tijdens de bezoeken met de studenten zelf in gesprek.

Speciaal voor het bezoek van de minister, en geheel passend binnen de missie van het Mediacollege Amsterdam - “Toonaangevend talent voor toonaangevende bedrijven” - was een inspirerende opnamestudio gebouwd en ingericht. De gehele productie was in handen van docenten en studenten van de verschillende mbo-opleidingen; zodat de minister de kennis en kunde van het Mediacollege Amsterdam in de praktijk kon ervaren.

Het debat werd mogelijk gemaakt door de mbo-opleidingen van het Mediacollege Amsterdam: Podium- en Evenemententechnicus, Ruimtelijk vormgever, Mediaredactiemedewerker, Mediaproducer, Mediavormgever, DTP- en Signspecialist en Audiovisueel.

Foto's: gemaakt door Nadia Grevi, Lusanne Jonkhoff en Romy Kerkman, studenten Photographic designer, Mediacollege Amsterdam

Minister Dijkgraaf samen met Marilene Streefland, voorzitter CvB, en Mirjam Leinders, lid CvB
Achter de schermen