Zoeken

Ministerie OCW filmt bij Ma voor serie over ICT-innovatie

Ingeborg Kert├ęsz, onderzoeksdocent bij het Practoraat Mediawijsheid, is gefilmd voor een videoserie over ICT-innovaties in het mbo-onderwijs.

dinsdag 14 januari 2020

Dinsdag 7 januari zijn er in opdracht van het ministerie van OCW filmopnames gemaakt van Ingeborg Kertész bij het Mediacollege Amsterdam voor een videoserie over ICT-innovaties in het mbo-onderwijs. Ingeborg is onderzoeksdocent bij het Practoraat Mediawijsheid en liet de voordelen van digitaal toetsen zien. Een voorbeeld hiervan is de educatieve tool Socrative; deze maakt het mogelijk om binnen de digitale omgeving studenten direct feedback te geven. Een andere tool is Goformative, deze geeft inzicht in learning analytics.
Practoraat MediawijsheidIngeborg is betrokken bij het Practoraat Mediawijsheid, dat als doel heeft alle docenten en studenten van het Amsterdamse mbo mediawijs te maken. Het stimuleren van mediawijsheid doen de betrokken docenten door digitale didactiek uit te proberen en opgedane kennis te delen op www.mbomediawijs.nl.  Het Practoraat Mediawijsheid is een samenwerkingsverband tussen het Mediacollege Amsterdam, Hout- en Meubileringscollege, ROC TOP en ROC van Amsterdam College West.
Serie over ICT-innovatieVoor de videoserie worden in totaal 15 afleveringen gemaakt met inspirerende voorbeelden uit de praktijk. Het doel is met korte films anderen in het onderwijs te enthousiasmeren voor ICT-innovatie. De film die vandaag is opgenomen zal in februari via verschillende media worden gedeeld.