Zoeken

Ondertekening Stagepact 9 april

Deze mijlpaal, met Koningin Máxima als eregast, benadrukt de noodzaak voor kwalitatieve stageplekken en waardevolle praktijkervaring voor mbo'ers.

dinsdag 9 april 2024

Vandaag - 9 april 2024 - is het Stagepact Amsterdam Student PET en begeleider met kabels ondertekend door Mediacollege Amsterdam (MA) samen met de gemeente, andere mbo-scholen en grootwerkgevers. Deze mijlpaal, met Koningin Máxima als eregast, belicht de samenwerking voor kwalitatieve stageplekken en de noodzaak van waardevolle praktijkervaring voor mbo'ers.

Studenten van MA krijgen een podium om hun stage-ervaringen te delen, wat het belang van stages voor hun ontwikkeling en toekomstige beroepen onderstreept. Het pact symboliseert een gezamenlijke toewijding aan een inclusieve benadering voor elke student, gericht op succesvolle professionele integratie.

Bekijk hieronder de video die onze studenten van MAmedia maakten voor het event, en bekijk hier de reportage die AT5 maakte over de ondertekening van het Stagepact. 
Waarom een Stagepact?Bij MA gaat de zorg voor elkaar verder dan alleen het klaslokaal. We zijn ook toegewijd aan het creëren van een positieve stage-ervaring voor elke student. Dat is waarom we onderdeel zijn van het Stagepact Nederland en Stagepact Amsterdam. Dit initiatief onderstreept onze inzet voor kwalitatieve stageplekken, optimale begeleiding, de bestrijding van stagediscriminatie en we strijden voor een eerlijke onkostenvergoeding.

Het Stagepact Amsterdam verbindt ons met andere scholen, bedrijven en organisaties in de regio. Samen zetten we ons in voor stages waar leren, respect en gelijkwaardigheid centraal staan. Dit pact versterkt onze belofte: een stageplek moet niet alleen leerzaam zijn, maar ook veilig en rechtvaardig.

Dankzij het Stagepact kunnen we onze studenten nog beter ondersteunen. We werken samen met partners die onze visie delen op kwaliteit en veiligheid. Bij MA is de student geen nummer. De groei van de student, in een omgeving die het welzijn waarborgt, is wat ons drijft. Elk aspect van de opleiding, inclusief de stage, is een stap richting de toekomst. En die toekomst bouwen we samen, met respect en zorg voor elkaar.
Meldpunt StageveiligheidMocht een student toch tegen problemen aanlopen tijdens de stage, dan is er het Meldpunt Stageveiligheid. Dit meldpunt is er speciaal voor studenten. Als er tijdens de stage problemen ontstaan, of als iets niet goed voelt, kun een student hier altijd terecht; voor vragen of een luisterend oor. Samen zoeken we naar een passende oplossing waarbij de student altijd de regie houdt.